Početna Politika OO SDP: Novskom DPS-u su za sve krivi Turci

OO SDP: Novskom DPS-u su za sve krivi Turci

7

sdp logoPovodom krizne situacije na projektu kanalizacione i vodovodne mreže u Hreceg Novom reagovali su iz OO SDP-a, optužujući DPS za traljav posao i izbor izvođača, kome su, kako kažu, za sve krivi Turci!

– Za sve su krivi Turci! Evo ih ponovo kako prekopavaju drumove, a sad još i ucjenjuju. Neće da kopaju dok im ne platimo. Za novski DPS, Turci su krivi za to što gradnja kolektorske mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Herceg Novom kasni duplo više nego što je trebalo da traje. Još samo Kraljević Marko fali da DPS igranka bude kompletna – poručuju iz SDP-a

Saznali su iz medija da dvije turske firme Ćeltikćoglu i Mas Gintaš traže više od 1,8 miliona eura za završetak radova, započetih sada vać davne 2012. godine.

– Naravno, umjesto da tu informaciju zvanično objavi “Vodacom”, koji vodi projekat i kojem je hercegnovska opština samo ove godine isplatila blizu 100.000 eura za konsultantske usluge, hercegnovski predstavnik u Upravnom odboru kaže – Turci nas ucjenjuju! Hoće više para nego što im pripada! Čudi se čovjek i nije mu jasno, zašto uopšte traže pare. Vjerovatno su za ove četiri godine i oni shvatili da se u Crnoj Gori euri arče bez ikakve kontrole i da bi mogli da se uključe u takav trend. Ono što svi znamo, radovi nijesu završeni – ističu u novskom SDP-u.

Oni dodaju da radovi za novsku vlast ne kasne, jer je nepristojno reći da nešto što je trebalo da bude završeno za 18 mjeseci, kasni 32 mjeseca.

– To je isto kao za ženu koja je trebalo da se porodi krajem 2014. danas izjaviti da joj kasni porođaj. Građani opravdano sumnjaju da se kolektor sa njima kao roditeljima nikada neće “poroditi” i sve više vjeruju da je novska uprava jalova da napravi bilo šta korisno za građane – tvrde u OO SDP-a.

Uoči ovih izbora, kao i uoči prethodnih, DPS obećava da će ispraviti greške “prethodne vlasti”, završiti kolektor, dovesti strane kompanije koje će uposliti domaće kompanije i pojedince…Njima nije neprijatno da svako malo traže mandat da ispravljaju sopstvene greške, iako su za to, kako kažu u SDP-u, očigledno nesposobni, već ih samo ponavljaju, kombinujući nove greške sa starim. Greške neće ispraviti oni koji su ih pravili, već oni koji su ih upozoravali da to ne čine, navode iz novske Socijaldemokratske partije:

– DPS je prošlost Crne Gore, a pred nama su novi izazovi – da državu koju smo izgradili ispunimo pravdom, ekonomskim razvojem, fer zapošljavanjem, u kojoj se poštuju ljudska prava i zakon jednako važi za sve. Pokazali smo da se može pošteno baviti politikom i izaći neuprljani iz vlasti. Obezbijedićemo da naši resursi služe građanima i vratićemo državu svima – poručuje na kraju saopštenja OO SDP Herceg Novi.

7 Komentari

  1. Interesantna analiza SDP-a.Samo se otvaraju i neka potanja.Recimo,zasto ovo pitanje ne otvaraju na Skupstini gdje imaju odbornike?Tada su mogli dobiti sve informacije i predlagati rjesenja ako ih imaju.Normalno,za to je potrebno i da prisustvuju Skupstini sto oni iglavnom ne rade.Isto tako tamo bi im neko i odgovorio argumentovano a ne da na ovaj nacin nesto komentarisu,izvode zakljucke i presudjuju.Dobro oni znaju gdje su i kakvi su problemi i sta se sve radilo i radi da se uz ovakve situacije u koju je Herceg Novi dovela neka druga blast,izadje.Ali ,valjda,racunaju na neki mali poencic a u njiovoj sitaciji svaki i najmanji je ko kuca.

  2. Herceg Novom je hitno potreban najsavremeniji kolektor ogromnih kapaciteta jer ovo što se dešava u gradu obični kolektor ne može apsorbovati.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code