OO SDP HERCEG NOVI: “ODBORNICI DPS-a U KLIN, A MINISTAR U...

OO SDP HERCEG NOVI: “ODBORNICI DPS-a U KLIN, A MINISTAR U PLOČU“

168
0
Podijeli

sdpPovodom jučerašnje posjete ministra turizma i održivog razvoja Branimira Gvozdenovića opštini Herceg Novi i pozitivnih ocjena koje je dao sa predsjednikom opštine Dejanom Mandićem o rezultatima ovogodišnje turističke sezone, reagovao je OO SDP-a u Herceg Novom.
– Sama ova činjenica koju su mediji prenijeli ne bi bila vrijedna reagovanja da nije u potpunosti suprotna sa inicijativom Odborničkog kluba DPS-a Herceg Novi, po čijem zahtjevu je prije nepunih desetak dana inicirana vanredna sjednica lokalnog parlamenta, uz obrazloženje potpuno suprotno od onoga što su juče javno zaključili ministar Gvozdenović i gradonačelnik Mandić. Zbunjeni su svi građani, pa vjerovatno i članovi i simpatizeri DPS-a, jer se ne zna kome je vjerovati, ministru Gvozdenoviću i gradonačelniku Mandiću, ili svojim očima – saopštavaju iz SDP-a. Oni podsjećaju da su česme opet suve, čitavim gradom kante pune smeća koje se prezna svaka tri-četiri dana, ulice užasno prljave, fekalije se na svako malo izlivaju u more, lokalni putevi su zapušteni, buke je na pretek i to uvijek sa istih mjesta i tako dalje.
– Sve to ministar i gradonačelnik očigledno nijesu željeli da vide. Lagano su prošetali već ustaljenom maršutom od zgrade Opštine do bazena na Škveru, porazgovarali sa novinarima i tu se priča završila. Ministar Gvozdenović, istina nije imao privilegiju koju je imao bivši predsjednik Vlade g-din Lukšić da u njegovu čast gradonačelnik Madnić na par sati postavi državnu zastavu na zgradu Opštine, jer je vjerovatno ocjenjeno da je to za ministra ipak previše ili se nijesu sjetili, kako god dođe ga na isto – ističu u novskom SDP-u.
Iz te partije smatraju da i pored toga što su tropske vrućine ipak Opštinski odbor DPS-a treba da reaguje:
– DPS treba javno da se očituje, jer gospodin Gvozdenović je ne samo ministar u Vladi koju vodi predsjednik DPS-a, nego je i dojučerašnji direktor partije. Naravno ako se i ne oglase i to će biti potpuno jasna poruka i nama i svim građanima Herceg Novog.
Na kraju, da bude svima jasno, ne raduje se SDP što je turizam u Herceg Novom pao na ovako niske grane. Voljeli bismo da je tri puta bolje, pa taman nikad ne bili dio lokalne vlasti. Bez želje za ubiranjem političkih poena ukazujemo na vitalne probleme sa kojima se hercegnovski turizam od kojeg živi najveći dio naših sugrađana suočava već dvije decenije – navodi se na kraju saopštenja, kojeg je postpisao predsjednik OO SDP-a, Dragan Šimrak.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code