OPAČICA ZAMUĆENA I ISKLJUČENA S MREŽE

OPAČICA ZAMUĆENA I ISKLJUČENA S MREŽE

174
0
Podijeli

Opacica Zbog zamućenosti izvorište Opačica u Zelenici, koje sa 150 sekundinih litara čini dio potrebne akumulacije vode za Herceg Novi isključeno je iz gradskg sistema vodosnabdjevanja.
Ovu informaciju samo je kratko za Radio Jadran potvrdio, jer kako je rekao, nema dozvolu da daje izjave za medije, šef pumpne stanice, Duško Mračević.
On nas je za potpunu i blagovremenu informaciju uputio na direktora JP “Vodovod i kanalizacija” Zorana Šabanovića, kao i na tehničkog direktora, Mića Stojanovića. Naravno, nijesmo ih preskočili, ali, na žalost, ni ovoga puta dvojica čelnika novskog „Vodovoda” ne odgovaraju na pozive Radija Jadran. Vode, kako saznajemo, ima dovoljno sa Plata, preko 400 sekundnih litara i nema problema za snabdjevanje većine građana. Ipak,
potrošači dijela Zelenike i novske rivijere zbog isključivanja Opačice, nemaju redovno vodosnabdjevanje, jer im se voda zatvara od 23 do 5 ujutru.
Obilne padavine prošle sedmice kada je za 24 sata palo 100 litara kiše po metru kvadratnom uslovile su da izvorište Opačica nabuja, prelijeva i zamuti se.
Nakon dva dana suvog vremena kiša je danas ponovo počela, pa je za 8 sati palo 30 litara po metru kvadratnom, što će svakako i dalje Opačicu ostaviti van gradskog sisitema, a dio opštine do potpune stabilizacije vremenskih prilika sa restrikcijama vode.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code