OPASAN ODRON U MASIVU ORJENA

OPASAN ODRON U MASIVU ORJENA

360
0
Podijeli

Ostecen put kod Orjenskog sedlaNa lokalnom putu Orjensko sedlo – Crkvice, u masivu Orjena, došlo je do opasnog urušavanja dijela trase u blizini Orjenskog sedla na 1600 metara nadmorske visine – obavjestili su iz Planinarskog kluba Subra.
Odron je nastao u proteklih nekoliko dana, a u ozbiljnost situacije protekle nedelje uvjerili su se učesnici tradicionalne Orjenske džipijade koji su, uz veliki oprez, ali i rizik, ipak prošli kritični dio – kaže načelnik Sekcije za markacije i vodičku službu PK Subra, Željko Starčević. Ostecen put kod Orjenskog sedla 02On objašnjava da je očuvani dio kolovoza jedva širine manjeg automobila, a ambisi su sa obje strane. Zbog svega toga iz ovog PK preporučuju odustajanje od prolaska ovom trasom do popravke puta za sva vozila osim dvotočkaša. Mole nadležne da u međuvremenu na odgovarajuća mjesta postave adekvatnu privremenu signalizaciju.
Slični, ali ipak manji odron, nekoliko metara dalje, zabilježen je početkom devedesetih, a ni do danas nije kako treba saniran. Sve ovo samo govori o višedecenijskom nemaru za put rađen prije čak prije 104 godine (1909.) za vrijeme Austrougarske, smatra Starčević.
Ostecen put kod Orjenskog sedla 06Put Vrbanj – Orjensko sedlo – Crkvice jedina je direktna veza Vrbanjskog i Crkvičkog dijela, odnosno, hercegnovske i kotorske opštine, na čijoj teritoriji se oštećenje i nalazi.
Ovaj dio puta tokom ljetnjih mjeseci često koriste i strani turisti, koji su i nemalo začuđeni kako je moguće da je na saobraćajnim kartama put ucrtan kao sasvim solidan, pa se često mogu vidjeti u ekstremnim pokušajima da ovu dionicu pređu običnim automobilima – upozoravaju iz PK Subra.Ostecen put kod Orjenskog sedla 05Ostecen put kod Orjenskog sedla 04Ostecen put kod Orjenskog sedla 03Ostecen put kod Orjenskog sedla 09

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code