Početna Društvo Opasnost od požara: U Drenoviku gorjeo kontejner, nepokošena trava u naseljima…

Opasnost od požara: U Drenoviku gorjeo kontejner, nepokošena trava u naseljima…

5

Ponavljaju se i ovog ljeta stare boljke sa gomilanjem otpada na pojedinim mjestima duž hercegnovske rivijere i zaleđa. Sve je zbog građana, turista i zaposlenih u radnjama, koji ne poštuju vrijeme odlaganja od 21 do 6 sati, ali nekada i zbog propusta radnika Čistoće, ili nemogućnosti da „osvoje“ teren. Ovoga puta u Drenoviku, iznad Igala izbio je i požar koji se mogao proširiti na šumu i naselje.

Mještani tvrde da iz “Čistoće” nijesu dolazili 4 dana po kabasti , komunalni i zeleni otpad. Neko ga je na kraju zapalio, a mjesto za skladištenje, uz metalne kontejnere je izgorjelo. Vatra je mogla zahvatiti i šumu udaljenu samo 4 metra, kao i kontejnere sa smećem da nije bilo pregrada između. Jedan je, ipak, oštećen.

Opasnost od požara vreba na svakom koraku. Mala nepažnja, pikavac bačen u nepokošenu travu pored puta može prouzrokovati stihijiu.

U Podgorici su počeli da kažnjavaju privatnike za neuređena i nepokošena dvorišta i placeve radi ugrožavanja sigurnosti imovine i lica. Trebalo bi ići njihovim primjerom.

Na Gomili, gdje je poslije nekoliko decenija počelo asfatiranje puta, trava dostiže više od metra. Stepenicama ka Šištetitu se jedva prolazi, a 20- tak parkiranih automobila uz put uranjaju u šipražje sa placa privatnika. Prije par godina u visokoj travi na tom mjestu izbio je požar u kome je izgorjelo nekoliko auta. Nije bilo dovoljno za nauk?

5 Komentari

  1. Neka prošetaju nadležni kroz Zeleniku, i bace pogled na livade koje su malo uvučene u naselja. Ali ne da iz auta gledaju, neka obiđu sjeveroistočni dio od Džorovog mosta. Kako bi to gorelo, suva trava je visočija od jednog metra, a ima i lovorike. 😯

  2. Ovo je Bruka, ali Arsić i dalje dolazi iz Tivta. Stidite se Demokrate a i ti Mića sa njima. Imate li koga drugoga. Poslušajte te malo i građane, a toga Arsića vratite u Tivat neka tamo laže i maže. Jednostavno i permanentno nesposoban. Ljudi što činite od grada. Kakva vlast, e moj Katiću ne čuva se fotelja tako

    14

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code