Početna Društvo Opasnost od vatre u Konjevićima, na Luštici i dalje na Obosniku, Zabrđu,...

Opasnost od vatre u Konjevićima, na Luštici i dalje na Obosniku, Zabrđu, Klincima

7

Na požarištima u zaleđu Herceg Novog jedan vatreni krak se ponovo pojavio i širi se prema zaseoku Konjevići, kazao je Radiju Jadran pripadnik Službe zaštite i spasavanja Herceg Novi, Aleksandar Škobalj.
– Prema naselju Malta stanje je stabilnije, kao i gore prema crkvi Lazarici, ali prema Konjevićima je i dalje veoma aktivan požar, a upravo su opet počeli kanaderi da gase – kazao je on.
Plameni jezik došao je na nekih 100 metara od Konjevića, navodi Škobalj. Trenutna situacija nije alarmantna, ali postoji opravdan strah da vjetar može da razbukti plamen, a teren je nepristupačan za vatrogasna vozila, što otežava intervencije.

Požar koji se jutros širio ka Bjelotini stavljen je pod kontrolu, ali ako se gašenje ne nastavi, vatrogasce i dobrovoljce očekuje još jedna teška i besana noć, zaključio je Škobalj.

Na Luštici je situacija jako teška i trenutno je aktivno nekoliko požara, informisao je načelnik Službe zaštite i spasavanja Herceg Novi, Zlatko Ćirović.
– Na terenu je mali broj ljudi koji su već prilično umorni i iscrpljeni. Jednostavno, sistem puca i kako će to na kraju biti, zaista ne znam – kazao je u žurbi Ćirović, koji je već nekoliko dana na požarištima na poluostvru Luštica.
Najkritičnije je u dijelu kod Zabrđa prema selu Klinci i prema Obosniku, naveo je Ćirović.
Komandir DVD Krtoli, Stefan Kostić kazao je ranije danas da su ukrajinski avion i švajcarski helikopter i jutros bili aktivni i veoma uspješni, a u toku dana se očekuje i podizanje air tractora.

7 Komentari

  1. 2 жута авиона су гасила Луштицу данас поподне, а мислим да још увије гасе. Очигледно професионалци, захвате из мора надлете сниме гдје треба и истресу па опет… Ја сам гледао неких 10 так надлета и стварно се види да добро раде посао. Да су били одмах ту не би Луштица изгорила. Огромна је кривица на влади ЦГ што није допустила да авиони из Ниша дођу да гасе пожар. Сада када год видимо згаришта око нас имамо пуно право да кажемо да је то “захваљујући Влади Црне Горе”. Нека их срам буде!

    18
    2
  2. za jelenu ušta da dođemo u papuče i da se ispržimo za minut,,ima li ko u ovoj državi da obezbjedi vatrogasna odjela i maske..kažete da dođemo u čizme ,duge pantalone maske odakle narodu..

    13
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code