Opera „Iolanta“ oduševila publiku na Kanli kuli

Opera „Iolanta“ oduševila publiku na Kanli kuli

0
Podijeli

Red ispred Kanli kule, gromoglasni aplauzi i pozitivni utisci obilježili su sinoćnje premijerno izvođenje opere Iolanta, posljednjeg komponovanog djela Čajkovskog.

Osnivač i umjetnički direktor Katherine Haataja zajedno sa predsjednikom opštine Herceg Novi, Stevanom Katićem pozdravili su publiku, među kojima su bili diplomate, ambasadori i predstavnici kompanija iz Crne Gore, Srbije kao i internacionalni biznismeni.
Takođe, prije premijere organizovan je VIP koktel kome su prisustvovali predstavnici Vlade Crne Gore i Srbije, diplomate i ambasadori, internacionalni i lokalni mediji, biznismeni i prijatelji Operose.

Picerija i restoran

Mladi talenti iz Rusije, Slovenije, Ukrajine, Austrije, Egipta, Portugala, Srbije i Crne Gore „hipnotisali“ su publiku pjevačkim i glumačkim sposobnostima. Česti aplauz bio je jedan od najvalidnijih dokaza oduševljenja gledališta. U operi su nastupili: Ekaterina Sannikova – Iolanta,Taras Bereshansky – Kralj Rene,Hany Abdelzaher – Vaudemont,Vuk Zekić – Robert, Bozhidar Bozhkilov – Ibn Hakia,Ana Pavlov – Marta,Stefan Anđelković – BertrandDarja Zaharova – Brigitta,Vesna Marković – Laura, Mladen Prodan – Almeric, kao i Operosa Montenegro orkestar i hor.

Umjetnički tim sastoji se od muzičkih eksperata iz Velike Britanije i Austrije na čelu sa maestrom i muzičkim direktorom Operose, Eraldom Salmijerijem, rediteljem Ashley Dean-om, scrnografkinjom Cordelia Chisholm, dizajnerom svjetla Kevin Treacy-jem i kostimografom Ilijom Višnjićem.

Večeras se od 21h na Kanli Kuli organizuje repriza opere Iolanta za sve one koji nisu stigli na premijerno izvođenje opere. Karte se mogu kupiti na ulazu u Kanli Kulu.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code