Početna Ekonomija Opet oboren tender za projekat lokalnog puta na Luštici

Opet oboren tender za projekat lokalnog puta na Luštici

5

Državna komisija za kontrolu postupaka javnih nabavki drugi put je, u roku od pola godine, poništila u cjelosti postupak izbora najpovoljnijeg ponuđača za izradu projekta lokalnog puta na Luštici, koji je raspisala Opština Herceg Novi.

Glavni projekat odnosi se na lokalnu saobraćajnicu, dužine 6 km i širine 6 m, od puta Rose–Krašići do puta Babunci–Krašići. Njegova je izgradnja od presudnog značaja za budući kompleks “Montrose”.

Žalbu je podnijela barska kompanija Profil Ing, koja je bila drugorangirana, iza podgoričkog Civil engineera.

Profil Ing je 4. aprila uložio žalbu, jer je, između ostalog, Opština prilikom ocjene ispravnosti ponude Civil engineer-a pogrešno utvrdila činjenično stanje. Ova firma je tražila i dobila da joj se vrate sredstva uplaćena na ime naknade za vođenje žalbenog postupka u iznosu od 1.200 eura, kao i da im Državna komisija nadoknadi troškove postupka.

Opština Herceg Novi je potom 11. aprila Državnoj komisiji dostavila spise predmeta i odgovor na žalbu, u kojima, između ostalog, ističe, da su žalbeni navodi Profil Ing-a neosnovani.

Ipak, Državna komisija je utvrdila da je Opština učinila bitnu povredu– neusaglašenost tenderske dokumentacije sa Zakonom o javnim nabavkama, koja je mogla da dovede do diskriminacije zainteresovanih lica ili do ograničenja tržišne konkurencije, ili je već dovela do oba.

Komisija je, kako se navodi u rješenju, naložila Opštini Herceg Novi da Profil Ing-u nadoknadi i troškove postupka na ime žalbe u iznosu od 484 eura.

Podsjetićemo da je u ponovljenom postupku, podgorički Civil engineer, ponudio da će projektnu dokumentaciju uraditi za 66.870 eura, što je skoro duplo manje od procijenjene vrijednosti, drugorangiranog  Profil Ing iz Bara.

5 Komentari

  1. NI JEDAN JAVNI POSO NEMOZE DA BUDE BEZ UGRADNJE I PROCENTA TAKO DA DOLAZI DO SUKOBA INTERESA.NEKA NEKO KAZE DA LI POSTOJI I JEDAN JAVNI PROJEKAT U OPSTINI HEREGNOVI A DA NIJE DOSLO DO ANEKSA UGOVORA I PROBLEMA PRILIKOM IZVODJENJA I ZAVRSETKA RADOVA. SVE ZBOG KORUPCIJE KOJU NA KRAJU GRADJANI PLACAJU. IMA LI KRAJA KORUPCIJI.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code