Početna Ekonomija Opet odložena izrada glavnog projekta za 6 km dug put na Luštici

Opet odložena izrada glavnog projekta za 6 km dug put na Luštici

3

Podgorički Institut za građevinarstvo uložio je žalbu opštinskoj Komisiji za otvaranje i vrijednovanje ponuda na izbor kompanije Projectman doo iz Podgorice, za izradu glavnog projekta lokalnog puta na Luštici u ponovljenom postupku.

Žalba će sjutra biti poslata Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javnih nabavki, koja bi u zakonskom roku od 15 dana trebalo da dostavi mišljenje.

Podsjetićemo, izrada glavnog projekta lokalnog puta na Luštici, nakon otvaranja 6 pristiglih ponuda u ponovljenom postupku, bila je povjerena firmi Projectman doo iz Podgorica, čija je ponuda prvorangirana i najpovoljnija.

Iz opštinske Komisije kazali su ranije Radiju Jadran da je ova podgorička kompanija za projekat 6 km dugog puta ponudila 89.903 eura sa PDV-om. Zanimljivo je da je procijenjena vrijednost izrade projekta sa uračunatim PDV-om iznosila 160.000 eura, što je skoro 70 hiljada eura manje.

Ponuda podgoričkog Instituta za građevinarstvo je takođe bila ispravna, a iznosila je 153 hiljade eura sa PDV-om.

Riječ je o izradi glavnog projekta lokalnog puta na poluostrvu Luštica, od postojećeg Rose-Krašići do puta Babunci-Krašići, saobraćajnici dužine 6 km i širine 6 m. Izgradnja ovog puta od značajnaje za gradnju budućeg kompleksa “Montrose”.

Potpisivanjem novog aneksa ugovora sa konzorcijumom firmi Northstar iz Tivta i Equest Capital Limited sa of-šor ostrva Džersi, u decembru prošle godine, Vlada se obavezala da će do njihove lokacije za turistički kompleks “Montrose”, na poluostrvu Luštica, početi izgradnju infrastrukture u roku od šest mjeseci.

Konzorcijum Northstar i Equest Capital Limited zakupio je u septembru 2009. godine 520.000 kvadrata zemljišta, za gradnju turističkog kompleksa visoke kategorije, uz minimalni iznos investicije od 210 miliona eura.

3 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code