Početna Ekonomija Opet odloženo ročište po tužbi radnika hotela “Riviera” u Njivicama

Opet odloženo ročište po tužbi radnika hotela “Riviera” u Njivicama

4

Ročište po tužbi bivših zaposlenih u njivičkom hotelu Club Riviera ponovo je odloženo za 12. oktobar. Kako je  Radiju Jadran potvrdio pravni zastupnik desetak radnika, Petar Zloković, ročište je formalno pravno, ipak, moralo biti odloženo, mada misli i da je moglo biti okončano:

“Precizirao sam iznose po svakom tužiocu, odnosno zaposlenom, koliko im se duguje i to je vještak verifikovao. Poslao sam sve pismeno, a oni su to proslijedili  drugoj strani – kojoj i gdje ne znam. Uglavnom, sutkinja je morala da odloži ročište formalno pravno. Mada, ovdje je bilo previše odlaganja i ovo je moglo biti i okončano danas”, smatra Zloković.

U ime bivšeg vlasnika Riviere, kompanije JT Investment Limited, nije se pojavio niko od predstavnika, čak ni pravni zastupnik, ali, ročište je moglo biti održano i u “krnjem” sastavu, dodaje Zloković:

“Oni su očigledno uredno pozvani i imalo je uslova da se ročište održi, ali sutkinja ga je opet odložila ročište da bi mogla da im dostavi moj podnesak. Sve se samo odlaže. Radnicima bi sve skupa sa troškovima, trebalo isplatiti nepunih  40 hiljada eura – navodi on.

Sa druge strane, iako ne dolaze na posao sa radncima Riviere još nije raskinut ugovor i u situaciji su status quo, kaže nam Silvia Kaluđerović. Od dana kada je novi vlasnik, Montenegro Hotels iz Kotora, preuzeo ključeve objekata, niko ih iz novog menadžmenta nije kontaktirao. Sada, kako kaže, čekaju ishod suđenja, mada su im očekivanja u pozitivan ishod sve manja:

“Novi vlasnik nikoga od nas nije kontaktirao, barem nemam tu informaciju. Kad smo predali ključeve, tu se više ništa nije dešavalo i nemam više nikakav kontakt sa hotelom. Bivši vlasnici se više neće pojavljivati na  suđenju, od toga nema ništa, kao da se to ne tiče njih i kao da je to “tamo neđe nešto”, kaže  razočarano Kaluđerović.

Podsjetićemo da je desetak radnika Riviere od marta bez posla kada ih je bivši izraelski vlasnik “poslao kući ”. Duguju im se plate od januara ove godine, kao i doprinosi od oktobra prošle godine. Za isplatu doprinosa radnicima, Sud se već oglasio nenadležnim.

Sljedeće ročište trebalo bi da bude održano 12. oktobra u Osnovnom sudu, u 8:15 h.

4 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code