Početna Društvo Opet požari na Luštici, kod Petrovića blizu kuća

Opet požari na Luštici, kod Petrovića blizu kuća

0

Dugo očekivana kiša koja je padala tokom vikenda, ipak, nije uspjela do kraja da ugasi požarišta na Luštici, pa su danas ponovo aktivna dva manja, kod naselja Petrovići.

Ilustracija

Mještani i pratioci Radija Jadran javljaju da se vatra primakla na 50 m kućama, što nam je potvrdio i v.d. načelnik Službe zaštite i spasavanja u Herceg Novom, Zlatko Ćirović:

“U Babuncima nema nigdje ni dima niti požara, međutim u selu Petrovići ponovo gori na dva mjesta, ista mjesta kao i ranije. Imamo tamo 4 “pruge”, a na prvim dvijema, kod Krašića, požar se stalno vraća. Međutim, ekipa nam je konstantno na terenu i požar jeste na 50 m od kuća, ali gasimo i nastojaćemo da ga zadržimo što dalje od kuća”, kaže Ćirović.

“Kiša jeste padala, ali velika je površina pod lišćem, skoro 20 cm, i mi smo bukvalno razgrtali lišće da bi natapali teren”, nastavlja Ćorović.

Kad je riječ o Orjenu situacija je i dalje nepromijenjena, dim tinja kao i ranijih dana, ali je za sada pod kontrolom planinara – vatrogasaca, kao i pripadnika Vatrogasne jedinice.

Tivatski vatrogasci danas su bili angažovani na gašenju predjela oko Topliša.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code