Opet požari na Luštici, kod Petrovića blizu kuća

Opet požari na Luštici, kod Petrovića blizu kuća

0
Podijeli

Dugo očekivana kiša koja je padala tokom vikenda, ipak, nije uspjela do kraja da ugasi požarišta na Luštici, pa su danas ponovo aktivna dva manja, kod naselja Petrovići.

Ilustracija

Mještani i pratioci Radija Jadran javljaju da se vatra primakla na 50 m kućama, što nam je potvrdio i v.d. načelnik Službe zaštite i spasavanja u Herceg Novom, Zlatko Ćirović:

Picerija i restoran

“U Babuncima nema nigdje ni dima niti požara, međutim u selu Petrovići ponovo gori na dva mjesta, ista mjesta kao i ranije. Imamo tamo 4 “pruge”, a na prvim dvijema, kod Krašića, požar se stalno vraća. Međutim, ekipa nam je konstantno na terenu i požar jeste na 50 m od kuća, ali gasimo i nastojaćemo da ga zadržimo što dalje od kuća”, kaže Ćirović.

“Kiša jeste padala, ali velika je površina pod lišćem, skoro 20 cm, i mi smo bukvalno razgrtali lišće da bi natapali teren”, nastavlja Ćorović.

Kad je riječ o Orjenu situacija je i dalje nepromijenjena, dim tinja kao i ranijih dana, ali je za sada pod kontrolom planinara – vatrogasaca, kao i pripadnika Vatrogasne jedinice.

Tivatski vatrogasci danas su bili angažovani na gašenju predjela oko Topliša.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code