Početna Ekonomija Opet prodaja 12,38 miliona eura vrijednog dijela imovine Vektra Boke

Opet prodaja 12,38 miliona eura vrijednog dijela imovine Vektra Boke

8

Odbor direktora kompanije Vektra Boka raspisao je javni poziv za prodaju dijela nepokretne imovine ovog hercegnovskog preduzeća, po početnoj cijeni od 12,38 miliona eura.

Na prodaju je restoran Galeb, po početnoj cijeni od 4,43 miliona eura, Milašinovića plaža sa zemljištem i objektom za 1,8 miliona i motel Dubrava za 2,6 miliona eura.

Picerija i restoran

Prodaje se i zemljište u naselju Topla za 513,75 hiljada EUR, zemljište na Rosama za 250 hiljada, motel Borići sa zemljištem za 395 hiljada, kao i zemljište kod hotela Rivijera u Njivicama na tri katastarske parcele po cijenama od 150 hiljada, 30 hiljada i 520 hiljada EUR.

Na prodaju je ponuđeno i zemljište u naselju Topla za 378 hiljada EUR. Prodaje se i zemljište u Sutorini za 1,31 milion EUR.

Zainteresovani pisane ponude mogu da dostave do 4. aprila.

Imovina će se prodati ponuđaču koji ponudi najviši novčani iznos za kupovinu.

Prikupljene ponude će formirana komisija nakon otvaranja dostaviti Odboru direktora na razmatranje, a odluka o njima biće donijeta najkasnije 15 dana od razmatranja.

Stečaj je u kompaniju uveden u junu 2015. godine, zbog duga od četiri miliona EUR prema Crnogorskoj komercijalnoj banci (CKB).

Privredni sud je krajem februara prošle godine prihvatio Plan reorganizacije Vektra Boke.

8 Komentari

 1. Sve treba srušiti i zapaliti i prodavati turistima kao suvenire u teglama. Ili ih voditi od objekta do objekta, da vide istorijske spomenike ludilu i beščasti!

 2. Zar se ne zove ovo rasprodaja a ne Plan reorganizacije ?
  Prava lesinarska privatizacija , kupis za male pare odvedes u stecaj i onda resprodas povezanim licima za navodno male pare (u medju vremenu uzmes kes u ruke za koji niko ne zna).

  Hvala Vladi Crne Gore i svim njenim ministrima u zadnjih 20 godina na kradji i otimacini svega sto je postojalo u Crnoj Gori a sto je najsmjesnije cak ni to nije najcrnje sto su uradili jer je najcrnje “sto su nas sve zajedno posvadjali , Srbe i Hrvate , Crnogorce i Srbe , Crnogorce i Hrvate , brata i sestru , mamu i tatu , komsije i komsinice itd itd itd
  Da im mili Bog vrati sve isto kao sto su oni radili sve ove godine

  34
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code