OPET RESTRKCIJE VODE U HERCEG NOVOM U JUNU

OPET RESTRKCIJE VODE U HERCEG NOVOM U JUNU

219
0
Podijeli

no-waterZbog redovnog čišćenja Hidrotunela Plat Novljani će imati restriktivno snabdjevanje vodom od 1. do 21 juna. Tada će biti obavljena i rekonstrukcija vodovodne cijevi iznad Oboda.

– Vrijednost tog posla je oko 100.000 eura, a danas su kontaktirana preduzeća iz Konavala koja imaju potrebnu mehanizaciju da bi obavili ovaj posao. Istovremeno zamjenićemo i neke vazdušne ventile na cijevovodu – rekao nam je direktor hercegnovskog JP „Vodovod i kanalizacija“- Zoran Šabanović.

Picerija i restoran

Ovaj posao biće obavljen bez raspisivanja međunarodnog tenedera, na što je saglasnost dala i Vlada Crne Gore, zbog hitnosti posla.

U vrijeme redovnih godišnjih restrikcija, na samom startu sezone, Herceg Novi će imati dovoljno vode – tvrdi Šabanović.

Lokalno izvorište Opačica je puno i neće biti problematično snabdjevanje, mada ćemo biti mirni tek kada se Novi priključi na Regionalni vodovod.

– Opština i Vlada rade na tom projektu da se iz Grblja, do Radovića, Krašića, Zabrđa, pa Pristana i Kumbora spusti cijevovod do Zmijica, i tada bi imali alternativu tokom ovih restrkcija – objašnjava Šabanović.

Inače, novski „Vodovod“ potražuje u ovom momentu skoro isto koliko i duguje.

– Duguje nam se za vodu do 1. aprila 2012. godine nešto oko 2 milona i 350 hiljada eura. Od toga domaćinstva duguju 900.000, a najveći dužnik je Vektra Boka 350.000. Za njom je i Vojska Crne Gore sa nepalćenim fakturama od 250.000 – ističe Šabanović.

Hercegnovski „Vodovod“ duguje Elektroprivredi za utrošenu energiju 600.000 eura, a skoro isto toliko i državi, jer 6 mjeseci nije zaposlenima uplaćivao doprinose, potvrdio nam je Šabanović.

Vodovod duguje i KFW banci tri rate od 385.000 eura za otplatu kredita koji iznosi tri miliona eura, uloženih u rekonstrukciju vodovodne mreže. Konavoskom komunalnom preduzeću treba da plati oko 800.000 eura, plus mjesečne rate koje iznose 25.000 eura prema novom Ugovoru s opštinom Konavle.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code