Početna Turizam OPET „ZAMRZNUTA“ KASA TURISTIČKE ORGANIZACIJE HERCEG NOVOG

OPET „ZAMRZNUTA“ KASA TURISTIČKE ORGANIZACIJE HERCEG NOVOG

0

Isteklo je 60 dana privremene saglasnosti koju je na finansijski plan i program Turističkoj organizaciji dao v.d. predsjednik opštine Herceg Novi, Milan Vajagić. Tako je kasa TO od danas opet „zamrznuta”.

Privremenu saglasnost Vajagić je u ime osnivača Skupštine dao krajem juna, za šta je po Zakonu imao mogućnost. Time je prekinuta višemjesečna blokada krovne turističke institucije u gradu, ali samo dva mjeseca poslije ona ima isti problem.
– Zato očekujemo izjašnjavanje odbornika na narednoj Skupštini, najavljenoj za 9. septembar i izlaz iz ove situacije. Radi se normalno, ali su do odluke Skupštine, finansijske transakcije onemogućene – pojašnjava stanje u ovoj kući, njen direktor Bogdan Kočetanović.
On smatra da to za sada nije veliki problem, te da će se sve finansijske obaveze koje nastaju početkom svakog mjeseca za lična primanja i ostalo regulisati nakon sjednice.
Ipak, biće problema ako Skupština ne da saglasnost na izmjenjeni finansijski plan i program. To Turističku organizaciju opet može dovesti do ozbiljnije blokade. Kočetanović je optimističan da do toga neće doći.
Od 13. marta TO je bila je blokirana, jer hercegnovski odbonici, prije svega iz Kočetanovićevog bivšeg SNP-a i kolaicije, nisu dali saglasnost na prvobitni finansijski plan i program.
Neodržavanje Skupštine Turističke organizacije zbog nedostatka kvoruma još više je komplikovalo situaciju, pa je sve privedeno kraju tek 26. juna, a dva dana nakon toga stigla je i Vajagićeva privremena saglasnost.
Odbornici bi u septembru i prije raspuštanja Skupštine, trebalo da se pozabave i još nekim ključnim pitanjima vezanim za funkcionisanje grada, koja su na podužem čekanju zbog krize vlasti.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code