Početna Naslovna Opozicija napustila vanrednu Skupštinu: O milionima eura za EPK 2021 svi odbornici...

Opozicija napustila vanrednu Skupštinu: O milionima eura za EPK 2021 svi odbornici treba da podijele odgovornost

20

so hn 310816 1Predlozi odluke o usvajanju smjernica za Program razvoja kulture za period 2017-2022. godine i zaključci o učešću  Opštine u projektu „Herceg Novi-Evropska prijestonica kulture za 2021. godinu“ biće razmatrani na nekoj drugoj vanrednoj sjendici, jer za raspravu i usvajanje na današnjoj nije bilo kvoruma.
Nezavisni odbornik Obrad Gojković je prilikom usvajanja dnevnog reda kazao da je riječ o odlukama koje se mjere u desetinama miliona eura za projekat Herceg Novi-Evropska prijestonica kulture 2021. Zato nije dovoljno da zasjedanju prisustvuje samo 24-oro od 34-oro odbornika. Jer, treba da ostane zabilježeno ko je kako glasao i da svako snosi odgovornost za eventualne posljedice. Gojković je potom sa kolegom iz odboničkog kluba Mirkom Musturom, odbornicima Građanskog saveza i Nove srpske demokratrije napustio salu.
Skupština nije imala kvorum sa preostalih 16 odbornika vladajuće koalicije DPS-Izbor i opozicionarom Miliovanom Baždarom, koji je u mandatu PZP-a, ali i novi član URE.
Predsjednik Skupštine, Andrija Radman, naknadno će zakazati nastavak desete vanredne sjednice.
Komentarišući ishod današnje Skupštine, Obrad Gojković kazao je za Radio Jadran da je očigledno da ne postoji većina za ovakve riskantne projekte:

– Opozicija je napustila sjednicu jer je to visoko rizična odluka i radi se o milionima za koje treba dati nekom da raspolaže a da se ne zna na šta idu sredstva. DPS i Izbor će pritiscima, korupcijom i ucjenom odbornika pokušati da obezbijede kvorum i tako da spriječe štetne posljedice oktobarskih izbora – kazao je Gojković.
Za razlku od njega predsjednik Skupštine Andrija Radman smatra da je za odlučivanje dovoljno 18 odbornika, kao i da danas zbog obaveza nekoliko odbornika vladajuće koalcije nije moglo da prisustvuje Skupštini:

– To da treba da se svi izjasne je stav Gojkovića. Nema nikakvog opterećenja u milionima eura za Opštinu Heceg Novi. U materijalima je jasno navedeno da samo u slučaju dobijanja titule EPK 2021, Herceg Novi je obavezan da u narednih pet godina za infrastrukturu i programe kulture uloži 6 miliona eura, a Vlada Crne Gore 4,8 miliona. Ostalo će biti nadomješteno iz evropskih fondova – kazao je našem radiju Radman.

20 Komentari

  1. Šteta što mladi Baždar svoj debitantski nastup nije krunisao pogotkom te je ostao bez kvoruma i sada manjina nije u obavezi da mu isplati benefit. Zbog javnosti, glasao sam za listu na kojoj je bio Baždar. Sad možete misliti koliko sam ja s////. Gadim se sam sebi.

  2. Postovana gospodo Miso je ozbiljan i odgovoran covjek. Naravno da ce da vrati mandat ja to garantujem kao njegov dugogodisnji prijatelj. Nadjite nekoga koga je on prevario.

  3. Pozdravljam, poštujem i podržavam ovu kandidaturu našeg grada i smatram da mu to pripada.
    Ali, čitajući vijest od juče, da je održana “svečanost” povodom novčane pomoći kineske ambasade Gradu Svjetske kulturne baštine, pod zaštitom UNICEF-a, Kotoru, za kupovinu udžbenika za đake prvake, zapitao sam se da li će roditelji ove djece odbiti tu “pomoć”, da li će se osjetiti povrijeđenima. Jesmo li baš dotakli dno, da nam za besplatno školovanje treba međunarodna pomoć. Ako treba, zar to nije mogla donirati Luka Kotor, ili gospodin Ban npr.?

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code