Početna Politika Opozicija u Herceg Novom ne odustaje od prevlasti u Skupštini

Opozicija u Herceg Novom ne odustaje od prevlasti u Skupštini

10

Jednoglasnom odlukom o skraćenju mandata odbornici lokalnog parlamenta ne čekaju mirno prijevremene izbore 7. maja. Nova skupštinska većina koju su napravile opozcione partije smjenila je predsjednika Skupštine, Andriju Radmana i namjerava da na njegovo mjesto izabere Ljiljanu Bojanić.

Konfuzija oko zakonitosti njihove inicijative za sazivanje Skupštine se nastavlja, uprkos mišljenju Ministarstva javne uprave, ali opozicija ne odustaje od sazivanja Skupštine, iako su previdjeli da je trebalo na istoj vanrednoj sjednici o smjeni Radmana predlože i novog kandidata.

Kako saznajemo, predstavnici novske opozicije ponovo su bili jutros kod potpredsjednika Opštine u funkciji predsjednika, Dragana Jankovića, kao i u skupštinskoj službi. Insistiraju da se sazove Skupština o izboru predsjednice, odbornice Ljiljane Bojanić.

Ovu informaciju kratko je za Radio Jadran potvrdila i odbornica Građanskog saveza Jovana Šijačić:

“Isitina je da smo bili jutros i na sastanku kod potpredsjednika Opštine i u skupštinskoj službi. Nastavićemo započetu proceduru za sazivanje sjednice, s tim da imamo još par zahtjeva da dodamo kako bi sve bilo pravno kompletirano. Sjednica će biti zakazana sljedeće sedmice”, potvrdila je ona.

Na pitanje ko će sazvati sjednicu, Šijačićka kaže da na to pravo ima 1/3 odbornika:

“Poslovnik i Zakon o lokalnoj samoupravi kaže da na to pravo ima 1/3 odbornika i tako će i biti” – navela je ona.

Komentar smo zatražili i od nezavisnog odbornika Obrada Gojkovića, međutim, on je kazao da je sa kolegom Mirkom Musturom izvan aktuelnih dešavanja oko sazivanja sjednice:

“Nismo uključeni u te pregovore, ali smo podržali sve što je bilo. Nemam nikakve informacije, a i niko me još nije kontaktirao”, kazao je kratko Gojković.

U skupštinskoj službi saznajemo da će i dalje obavljaju samo tehnički posao, što su i saopoštili predstavnicima opozicije. Za sada nemaju nikakav zahtjev za sazivanje Skupštine. Oni nisu ti koji sazivaju Skupštinu  već samo proslijeđuju materijale odbornicima.

10 Komentari

 1. I opet mi nije jasno kako Niksa ne vidi sta mu se radi iza ledja , i kako mu mala przi corbu… Ona je Duskov igrac od pocetka , Medo s njom upravlja , a Dusko i Medo su u stalnom kontaktu… Otvori Niksa cetvoro ociju. Prica se i da joj je DPS zavrsavao posao nego nije mogla ispit polozit…

  5
  5
 2. Sta je ovo majko Mila. Propise Nam tumaci plesacica. E moji Novljani ovaj put nam se NE moze krivat na dosljake. Ovo je sve base zamesiteljstvo. Niksa, Shimrak, Maric, Kruso, Seferovic…. Sto Koga mi izbacismo u politicku orbitu uh.

  19
  18
 3. A,KAKO IM JE MILA VLAST!!!!a sve kao nije to.Ma, stvarno iz dana u dan postaju sve smješniji sa ovom njihovom trkom da se VLADA pa makar i mjesec dana.

  33
  33
 4. e ko je sve odbornik , majko mila.. nema dana radnog staža i ona hoće da predstavlja vlast u gradu , ovo je čudo..samo neka navede gdje je radila ova Šijačićka osim što je vodila školu plesa,hahaha..mogla bi malo da podučava odbornike da plešu…

  50
  25

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code