OPREZ – “ZEBRE” VIŠE NEMA NA AUTOBUSKOJ STANICI U NOVOM

OPREZ – “ZEBRE” VIŠE NEMA NA AUTOBUSKOJ STANICI U NOVOM

153
0
Podijeli

Prava je sreća da do sada nije bilo saobraćajnih nezgoda na magistralnom putu kod Autobuske srtanice u Herceg Novom, na mjestu nekadašnjeg pješačkog prelaza.

Ni bijela niti siva tek “zebra” je do jutros na rizik služila mnogim pješacima da pretrče magistralu. Radnici JP Stambeno komunlano zato su još jednom jutros prefarbali i posivili prelaz kod Autobuske stanice, iako se to nije pokazalo kao najbolje rješenje koje će poštovati učesnici u saobraćaju.
Podsjetimo da je s početka godine dogovorom između Uprave policije i predsjednika opštine Dejana Mandića odlučeno da se prelaz prefarba kako bi se smanjili zastoji u saobraćaju i stvaranje gužvi naročito tokom sezone. S obzirom da je riječ o magistralnom putu za koji je nadležna Direkcija za saobraćaj Crne Gore i oni su taj zahtjev odobrili, pa je prelaz “nestao” početkom jula.
Kao alternativno rješenje za prelaz ulice je prolaz ispod magistrale. Ali malo ko ga koristi. Službenici Uprave policije su u prvo vrijeme opominjali pješake i nastojali da ih upute gdje da pređu s jedne na drugu stranu. Međutim, kako nam je i ranije saopšteno iz UP, zbog obima posla, oni su često raspoređeni na drugim lokacijama, i ne mogu konstantno nadzirati prelaz.
Ostaje da poslije novog neutralisanja bijele u sivu “zebru” pješaci budu oprezni i savjesni učesnici u saobraćaju i izbjegavaju rizik.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code