Početna Društvo Opština Herceg Novi donirala tehničku opremu Službi zaštite i spasavanja i PK...

Opština Herceg Novi donirala tehničku opremu Službi zaštite i spasavanja i PK „Subra“

6

Opština Herceg Novi donirala je Planinarskom klubu „Subra“ tehničku opremu u vrijednosti od šest hiljada eura, koja će biti korištena u zajedničkim akcijama tog kluba i Službe zaštite i spasavanja. Primopredaja opreme izvršena je u Vatrogasnom domu u Meljinama, u prisustvu predsjednika i potpredsjednika Opštine Herceg Novi Stevana Katića i Miloša Konjevića, članova planinarskog kluba i zaposlenih u Službi, saopšteno je iz lokalne uprave.

Kako je kazao potpredsjednik Konjević, lokalna samouprava je nastavila sa ulaganjem u opremu Službe zaštite i spasavanja, odnosno PK „Subra“, koji su nezamijenjiv partner i pomoć pri šumskim i planinskim požarima, ali i u spasavanju ljudskih života u zaleđu našeg grada.

On je napomenuo i da će lokalna samouprava u narednom periodu pomoći Službu zaštite i spasavanja i PK „Subra“ nabavkom drona, koji će umnogome olakšati uočavanje požara i potragu u nepreglednim dijelovima hercegnovskog zaleđa.

– Oprema koju smo dobili spada pod „tehničku“ opremu, koja će služiti u samim akcijama spasavanja. Napomenuću da nam je već jednom Opština obezbijedila ličnu opremu, koja je za svakog spasioca posebno. Nadam se da će se ova saradnja nastaviti, kazao je član PK „Subra“ Danilo Brajović, uz napomenu da taj klub sada ima oko 40ak članova, te da će tokom jeseni održati obuke i radionice za početnike, odnosno za omladinu po školama, a sve kako bi podmladili i ojačali klub novim snagama.

Komandir Službe zaštite i spasavanja Zlatko Ćirović istakao je izuzetnu saradnju te Službe i planinara kluba „Subra“.

– Poznato je da je u proteklim godinama prisutan veći broj turista i građana koji posjećuju Orjen. Tako će zasigurno biti i u budućnosti, pa možemo pretpostaviti da će doći do još nezgoda, samim tim i većeg broja intervencija, a sa ovom opremom planinari mogu značajno da poboljšaju svoj rad, kazao je Ćirović.

6 Komentari

  1. Kako volim ove sveznajuće,… Ko će kome konop otkinuti, Subra je privatna firma itd… Svi sve znaju,a što trebaju to ne znaju i nije to njihovo. To je od ovih drugih “novljana”…. Teško im je izaći iz kuće i kada se nešto besplatno organizuje ,a nedaj Bože da ulože malo besplatnog truda za ovaj naš i njihov grad…

  2. Služba Zaštite i Spašavanja je opštinska firma, kakva donacija to je obavezno ulaganje u sredstva za rad. To što ranije niko ništa nije ulagao, to je druga priča.

    19
    3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code