Početna Društvo Opština Herceg Novi finansira rad dodatnog tima hitne medicinske pomoći i turističkih...

Opština Herceg Novi finansira rad dodatnog tima hitne medicinske pomoći i turističkih ambulanti

5

Imajući u vidu da je zdravstvena zaštita građana i gostiju našeg grada na prvom mjestu, Opština Herceg Novi će finansirati rad dodatnog hitnog medicinskog tima tokom avgusta kada postoji povećana potreba za reagovanjem – saopšteno je iz Press službe.

Ugovor je danas potpisao predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, koji se sastao sa predstavnicima Zavoda za hitnu medicinsku pomoć. Oni su razgovarali i o načinu funkcionisanja hitne pomoći, kao i mogućnosti poboljšanja hitne zdravstvene zaštite za stanovnike poluostrva Luštica.

U jedinici Hitne medicinske pomoći (HMP) u Herceg Novom u svakoj smjeni rade dva medicinska tima, jedan u ambulanti, a drugi na terenu. Kao rezultat postignutog dogovora, u avgustu će na terenu biti još jedna mobilna mediciska ekipa, sačinjena od doktora, medicinske sestre i tehničara.

Osim toga, Opština Herceg Novi u cilju poboljšanja zdravstvene zaštite finansira rad turističkih ambulanti tokom ljetnje sezone, za šta su Budžetom opredijeljena sredstva u iznosu od 10.000 eura.

5 Komentari

  1. Zar im nije pametnije da u Bijeloj postave makar jednu ekipu? Svima bi puno lakse bilo, i zaposlenima u hitnoj a i pacijentima jer bi brze pokrivali ovaj dio rivijere. Da ako ovo dopre do nekog.

    23
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code