Opština Herceg Novi i „Imperio Holding limited“ potpisali ugovor o sanaciji mosta...

Opština Herceg Novi i „Imperio Holding limited“ potpisali ugovor o sanaciji mosta u Meljinama

14
Podijeli

Opština Herceg Novi i kompanija „Imperio Holding Limited“, koja je glavni izvođač radova na izgradnji kompleksa Lazure u Meljinama, potpisali su ugovor o sanaciji mosta u Meljinama, preko potoka Nemila (na djelovima kat. parc. 2543/1 K.O. Topla i kat. parc. 174 i 168 K.O. Podi). Ugovor je definisan u saradnji dvije strane i njime je odrđeno da će sanacija mosta biti donacija ove kompanije gradu Herceg Novom.

Početak radova na sanaciji mosta koji povezuje Jadransku magistralu i ulicu Braće Pedišića očekuje se sjutra.
Kako obavještavaju iz Sekretarijata za komunalne djelatnosti i ekologiju, radi bezbjednog i nesmetanog izvođenja radova na hotelu, za saobraćaj će biti zatvoren dio ulice Braće Pedišića uz sam kompleks Lazure, od ugla sa Braće Grakalića do ugostiteljskog objekta „Barbi“.

Picerija i restoran

Prema projektu i građevinskim dozvolama koje je izdalo Ministarstva održivog razvoja i turizma, ovaj dio ulice Braće Pedišića će po završetku radova na kompleksu Lazure biti uređena kolovozno-pješačka zona, a glavni saobraćaj će se odvijati preko saniranog mosta nad potokom Nemila.

Ugovorom je određeno da će „Imperio Holding Limited“ o svom trošku obezbijediti građevinski materijal, radnu snagu i izvesti sve potrebne radove, a Opština će obezbijediti investitorski nadzor nad izvođenjem radova. Definisano je da će radovi početi u roku od tri dana od zaključenja ugovora, a završiti najkasnije za 45 dana od početka izvođenja.

14 Komentari

 1. Nadamo se da ce ostati pjesacka staza gdje je sada put. U suprotnom prekinulo bi se setaliste od Igala do Zelenike. Dobro je sto se gradi novi most – nadam se da ce biti prosiren tj, sa dvije trake i pjesackom stazom. Ali kad se on prodje nailazi se na drugi most koji je ostecen i bio je zabranjen za saobracaj. Hoce li se i on sanirati. ili ca se urusit. Inace stanovnike Meljina nijko nista ne pita a novoizabrano nelegalno rukovodstvo (o tome ce biti rijeci uskoro) kao da ne postoji.

 2. Saniraju Most a zatvaraju, nakon izgradnje apartmana, Donji PUT it pravca Novoga do Barbija. Pa to nije uspjelo ni Austro Ugarskoj ni Vojsci nekadašnje Jugoslavije. Kakav će to biti sada ulaz u Meljine sa magistrale kada nema tri trake. ovo je klasična korupcija i lokalna i Državna.

  14
  4
 3. E, kad se “sanira” ovaj most saobracaj za donji put ce ici preko njega a dio ulice od mosta do vatrogasne ce se zatvoriti (a mozda i ograditi da se uopste ne prolazi). To je smisao “sanacije”!
  Bilo bi posteno bar pitati Meljinjane dali se slazu.

  29
  2
 4. E ova vrsta poslova je u domenu trenutne vlasti u Herceg-Novom. Ako neka firma ili pojedinac nađu za shodno da budu donatori grada bez protiv-usluge ili za uslugu za koju je opštinska vlast u mogućnosti da izvrši nekom drugom vrstom poravnanja, jer aktuelna državna vlast u Crnoj Gori siše sav novac iz Primorja i prvenstveno upumpava u Podgoricu, svoje džepove i takozvani nerazvijeni sjever Crne Gore tako da su primorske opštine švorc. Marović se drznuo i uložio u Budvu, pa je doživio najgori mogući scenario u životu svakog čovjeka, a to je izgnanstvo u spašavanju vlastite glave.

  13
  11
  • Za Vasu informaciju, put od Debelog brijega do kamenara je u nadleznosti drzave, a ne opstine, pa se obratite Podgorici tj. Ministarstvu 😉

   3
   1

Ostavite komentar

*

code