Opština Herceg Novi, Ministarstvo poljoprivede i Svjetska banka: O mjestu iskrcaja u...

Opština Herceg Novi, Ministarstvo poljoprivede i Svjetska banka: O mjestu iskrcaja u luci na Škveru i rekonstrukciji ribljih pijaca

3
Podijeli

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i delegacija Svjetske banke, koji su na misiji u Crnoj Gori povodom Drugog projekta Instutucionalnog razvoja i jačanja poljoprivrede MIDAS II, posjetili su Opštinu Herceg Novi.

Sa potpredsjednikom Milošem Konjevićem i sekretarkom za turizam, ekonomski razvoj i preduzetništvo, Suzanom Memarović razgovarali su o unapređenju ribarstva u Herceg Novom, mogućoj izgradnji mjesta iskrcaja za ribarske brodove u luci Škver i rekonstrukciji ribljih pijaca, saopšteno je iz lokalne uprave.

Picerija i restoran

Dogovoreno je da će u narednom periodu biti obaveza Opštine Herceg Novi da utvrdi tačne granice akvatorijuma luke i reguliše imovinsko pravne odnose među privrednim subjektima, kako bi se moglo pristupiti detaljnijem planiranju i realizaciji.

Kako je saopšteno, predstavnici Opštine Herceg Novi prihvatili su predlog saradnje Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, uz obostrano saglasje da je potrebno više ulagati u infrastrukturu i turističke i privredne potencijale.

Sastanku su prisustvovali i v.d. sekretar za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost Aleksandar Kovačević i direkor Agencije za gazdovanje gradskom lukom Božo Ukropina. Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Svjetske banke će u narednom periodu istim povodom posjetiti Bar i Ulcinj.

3 Komentari

Ostavite komentar

*

code