Početna Društvo Opština Herceg Novi nastavlja sa ulaganjem u obnovu infrastrukture

Opština Herceg Novi nastavlja sa ulaganjem u obnovu infrastrukture

27

Proširenje i sanacija puta Kruševice-Vrbanj biće u narednom periodu jedan od prioritetnih projekata Opštine Herceg Novi, kojim se nastavljaju ulaganja u sanaciju lokalnih puteva prigradskih naselja i zaleđa.

Kako je saopšteno iz Press službe lokalne uprave, put koji vodi od sela Kruševice do mjesta Krnjače, u dužini od oko 5km, zajedno su prešli potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević i i menadžer Dragan Šimrak, direktor Agencije za izgradnju i razvoj Boro Lučić, nadzornik Avanturističkog parka na Vrbanju Miroslav Milanović i predsjednik Mjesne zajednice Kruševice Mićo Vavić.

Put će, kako nalažu i dugogodišnje potrebe, biti proširen i tamponiran na više mjesta, a biće potrebno izvesti i minerske radove manjeg obima na pojedinim lokacijama. Za potrebe proširenja biće uklonjen ivičnjak sa strane puta, a biće postavljene i bankine na mjestima gdje to bude potrebno.

Kako je kazao potpredsjednik Konjević, potreba da se put proširi i sanira postoji već godinama, a sa otvaranjem Avanturističkog parka na Vrbanju, ta dionica puta se namentula kao prioritetna, kako zbog lokalnog stanovništva, tako i zbog gostiju Herceg Novog i sve većeg broja posjetilaca ovog izletišta. Sa aktivnostima na ulaganju u oživljavanje sela zaleđa će, pored obnove infrastrukture, biti nastavljeno i u narednom periodu, poručio je Konjević.

Kako je na terenu dogovoreno, zaposleni Agencije za izgradnju i razvoj grada će početkom naredne sedmice izaći na teren, te u najskorijem roku napraviti projekat proširenja po kojem će se raditi. Takođe, kamen koji bude uklanjan, biće korišten za tamponiranje proširenja puta.

27 Komentari

 1. Кога бре ви завитлавате са ивичњаци. Стомак ме заболео од смијеха. Нијесте ни за путаре бре.

  6
  1
 2. E da mi je znati u šta ovi na slici gledaju i šta im prolazi kroz glavu.
  Zaboravili su da stave građevinske šlemove na glavu i razviju neku kartu, a jedan da nosi neke papire i penjelo.
  Kao iz filma Ko to tamo peva?
  Prema mojim proračunima most će da izdrži
  Bankine će staviti svugdje gdje bude trebalo?!
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  11
  3
  • ….. Na lokalitetu Krnji do ili ti Krnjača, “lomi” se mediteranska i planinska klima, jer su to na neki način vrata podnožja Orjena….. Kao dijete sam često gledao, da upravo odatle, kisa prelazi u snijeg….
   Pokojni otac mi je pričao, da su ih stariji mještani plašili da se upravo tu, u Krnjem dolu, skupljaju vještice i vragovi…. Vjerovatno da bi, kao djeca, što prije došli iz škole u selu, i nastavili “seoske obaveze”….
   Možda se i “ekipa” imala u glavi neko od “predskazanja” Giljovih, čovjeka koji je imao neke ne dokazane sklonosti, kao Tarabići…. Gledao je u ovčju plecku, tj kost i kako je i sam govorio “da reče sto vidi”….. Predvidio je neke stvari, koje su se i obistinile…ubistvo kralja Aleksandra u Marseju…. . jedna od tih je i “crna Guja” koja će izaći iz sela. Na Vrbanj…. to je bio asfaltni put, početkom 80 – tih……

   5
   1
 3. KAD CE SE RADIT PUT PREMA IZVORU LALOVINA U JOSICI KAMENARI.IMAMO SAD I NOVI HOTEL,PA NECE VALJDA GOSTI SKAKATI PREKO DZOMBI DA UDJU U HOTEL SA ISTOCNE STRANE.LIJEPO SU GA SREDILI TESKI KAMIONI STO VOZAJU ODVALJENA BRDA DOLJE GORE.VESNA I MAJA SU OBECALE USKORO.NADAM SE DA CE OPCINA I TO URADITI DO LJETA 2019.

  9
  1
  • Nije istina da su sve Dps-ovci ima Mica fala bogu i na krusevice glasaca a imace ih sve vise jer covjek se bori da pomogne sirotinji i seljacima vise nego iko do sad .Bravo Mica bog ti pomogo!!!

   4
   4
 4. prosirenje puta planiraju jedan ugostitelj, drugi pomorac, treci muzicar, cetvrti profesinialni politicar…ostali sa okrnjenom osnovnom skolom…pa ljudi moji,kako a ne biti pesimistican ???

  32
  14
  • Bitna je ideja, tako da nece sigurno ovi koje si naveo izvoditi radove vec neko ko je strucan, bar bi trebalo. A inace vidim, svi ovi prije koji su bili kao “kompetentni”, su “napravili” dosta toga i puteva, i svega ostalog. Onda po tvome, neka se taj put ostavi takav kakav jeste dok ne dodje neko drugi na vlasti, pa ako ga se oni sjete – sjete, a ako ne, nema veze… Pa stvarno smo narod kojem nikad nista ne odgovara. Pustite politiku, dajte da se radi nesto, da se mrdnemo sa mrtve nule!

   6
   3
  • Nije istina da mi ostali nemamo osnovnu skolu,mozda je nekom od nas u sedmom razredu”baba potegla pa se udavila,tako da vise nije imao ko da nas vodi u skolu,tako da mi imamo i taj sedmi,samo okrnjen,casna rijec”:-)

   4
   1
 5. Kada ce poceti sanacija puta u Ratisevini??
  Obecali su gospodin Katic i gospodin Aleksandar Kovacevic da ce poceti jos u prosloj godini,ali nista od toga.Samo da posjetit gospodu koja su trcala pred izbore po ratisevini i mojdezu i obecavali sve i svasta da do sada nisu uradili nista(demokrate)!!!pozdravljam ih i nikad vise za demokrate!!!!!!

  22
  4
 6. To kako vi radite i ulazete u infrastrukturu se vidi na svakom koraku na putevima kroz Opstinu. Naime, poceli su neki dan obiljezavati sa crvenom bojom udarna mjesta tj rupe, bolje reci , rupetine kratere, po putu kroz Zeleniku. I kad prolazite putevima kroz Zeleniku vidite da stoje dvije rupe jedna pored druge a obiljezena samo jedna. E sad, treba odluciti koju cemo rupu popuniti? Eci , peci, pec… ti si mali zec….. pametnjakovici su sigurno vijecali od silnih rupa koju ce a koju ne asfaltirati. Jadno . ..

  19
  6
 7. Predsjednice ,ne dajte im da se ugraduju u cijenu ili da uposle “svoje ” firme. Korupcija je na svakom nivou posebno urbanizam i agencija za razvoj grada. Drugo je za pohvalu imate veliki plus.

  11
  8

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code