Početna Društvo Opština Herceg Novi obezbijedila 1748 udžbenika za đake prvih pet razreda osnovnih...

Opština Herceg Novi obezbijedila 1748 udžbenika za đake prvih pet razreda osnovnih škola

16

Opština Herceg Novi je i ove godine proširila broj djece kojima će biti dodijeljeni kompleti udžbenika, na pet razreda. Kako je istakla sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo, lokalna samouprava nastavila je sa dobro praksom, te roditeljima i ove godine pružila podršku u vidu opremanja djece za školu – saopšteno je iz Press službe.

Foto: Služba za informisanje OHN

Nabavku 1748 udžbenika izvršiće “Kastex” d.o.o., a Opština je za ovu priliku izdvojila 90 hilojada eura. Iako nije zakonom obavezana, Opština Herceg Novi na ovaj način želi da pruži podršku djeci i mladima, kao i njihovim roditeljima, a sve u cilju poboljšanja uslova za rad u vaspitno-obrazovnim ustanovama.

Podsjećamo, akcija je započela dodjelom udžbenika prvačićima, potom za prva tri razreda, prošle godine i za četvrti, a u školskoj 2020/21. komplete će dobiti i osnovci koji polaze u peti razred. O načinu dodjele kompleta udžbenika javnost će biti blagovremeno obaviještena.

16 Komentari

 1. Jako fina akcija. Dobro je da neko misli i na roditelje pa, ako Bog da, da jednog dana se bude u mogućnosti da udžbenici budu besplatni za sve razrede Osnovne škole. 🍀

  15
  2
 2. Ne znam kako ovaj narod nije zahvalan ni za sta. Pogledajte druge Opstine sto su obezbjedili, mozda imaju bolje budzete od Herceg Novog, a to sto su narodu obezbjedili je nula. Eto HN se i dalje drzi. Razmislite koliki je broj djece od igala do kamenara i okolnih sela koji pohadjaju od 1 do 5 razreda. Taj broj je ogroman * puta ( cijena kompleta knjiga)… = mnogo novca. Mislim da su dosta uradili za ove 4 godine, uostalom ne mogu oni za 4 godine srediti sve sto prethodni nisu unazad 20 godina.

  Zato budite barem razumni.

  18
  15
 3. Mogla je i da neobezbijedi, kao što i ne bi da su odlučivali pojedini. Nije lako nadodat para za sve što narod traži. Živjelo se nekad mnogo teže, a ona vlast to nije davala, samo nagrade i stipendije za postignuti uspjeh.Tada ni u partiju nije mogao niko neuspješan u svojoj djelatnosti, pa se drukčije i razmišljalo i zahvaljivalo .

  14
  3
 4. Ima u Servisnu zonu,kod onoga što neki dan reče (i osta živ…) da se vlast u CG nikad neće promijeniti. Zna se kako se on dočepao toga. Postoje dokumenta.

  11
  2
 5. Naravno bas lijepo se prati jedna generacija dok ona koja je sad u sestom su buduci gradjani drugog reda jer oni nemaju prava na nista , oni ce iduce godine u sedmi a knjige ce biti do sestog i tako dalje

  E necete gledat 15 glasova samo zbog ovoga za koje ja znam.

  16
  12
 6. Opstina to nije onezbjedila od eksternih spnzora, vec od para svih gradjana. Tako da je ispravan naslov OPSTINA I OVE GODINE, NOVCEM SVIH GRADJANA, KUPUJE KNJIGE OSNOVCIMA IZ SAMO PRVIH PET RAZREDA

  36
  7
  • Evo umjesto famoznog trznog centra u Igalu moze skola.Odustacemo od “velikog ekonomskog napretka” (ali samo za par ljudi😞) zarad djece..Ili mozda ta zemlja nije nasa,opstinska,vec pripada pojedincima koji vise vole butigu od skole

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code