Početna Društvo Opština Herceg Novi poklanja udžbenike đacima prvih pet razreda

Opština Herceg Novi poklanja udžbenike đacima prvih pet razreda

12

Opština Herceg Novi će i ove godine obezbijediti udžbenike za najmlađe osnovce, i to za đake prvih pet razreda. Javni poziv za nabavku kompleta udžbenika je u pripremi i biće raspisan do kraja ove sedmice – saopšteno je na zvaničnom FB profilu Opštine.

– Roditelji djece koja pohađaju razrede od prvog do petog mogu biti relaksirani, jer će Opština njihovim mališanima pokloniti sve potrebne udžbenike, a o načinu dodjele kompleta biće blagovremeno obaviješteni.

Lokalna uprava je i ove godine proširila broj djece kojima će biti dodijeljeni kompleti udžbenika, na pet razreda.

Akcija je započela dodjelom udžbenika prvačićima, potom za prva tri razreda, prošle godine i za četvrti, a u školskoj 2020/21. komplete će dobiti i osnovci koji polaze u peti razred.

– Opština Herceg Novi na ovaj način nastavlja sa dobrom praksom podrške roditeljima prilikom opremanja djece za školu. Nabavka udžbenika spada u jednu od brojnih aktivnosti koje Opština sprovodi, iako nije zakonom obavezna, a sve u cilju podrške djeci i mladima i poboljšanja uslova za rad u vaspitno-obrazovnim ustanovama na teritoriji grada – navodi se u saopštenju.

12 Komentari

 1. Kako smo mi proklet narod, nama ništa ne odgovara, niti valja. Svakako, na ovu krizu meni je sve od značaja. A ovaj se sad buni što ne dobijaju djeca od šestog pa na dalje.
  Ljudi, urazumite se više. Šta vam je.

  11
  5
  • Pa ako imas djete do petog razreda onda ti dobro dodje a ako imas kao neki koji prosle godine u petom nisu dobili pa necemo dobiti ni ove godine za sesti onda mi ovo ne odgovara jer je tuzno da se jedna generacija tako preskace. Da je ostalo samo da cetvrtog nebi se niko ni zalio ali ovako se prati jedna generacija a za ostale ih bolik.
   Prema tome non prdare sa komentarom i da je normalna drzava i opstina bilo bi za sve osnovce besplatno.

   7
   2
 2. Bolje dajte plate zsposlnima. Platite dužnicima. Smanjite povećane poreze gradjanima. Ukinite parking naplatu za vrijeme krize…itd itd

  6
  6
 3. Kako je krenulo sa koronom djeci knjige neće trebati, pošto će opet nastava biti online. Ali možda zavod za štampanje udžbenika prvo hoće da proda knjige, a potom će krenuti na online. Logična biznis politika. U svakom slučaju pohvalan gest Opštine Herceg-Novi, ali ipak trebaju da razmisle o poboljšanju ove akcije na sve razrede osnovnih škola. Mi danas nemamo priliku da djecu koja završe peti razred osnovne škole zaposlimo preko ljeta da zarade novac za udžbenike za šesti razred.

  6
  11
  • Kako si inteligentan, prosto ti zavidim!!! Znači, ako nastava bude online, djeci knjige neće trebati, je li? Nego, kako zamišljaš da će učiti?

 4. Kako li se glupo osjecaju roditelji sestih razreda jer su prosle godine njihova djeca bila u petom i nisu dobila knjige , pa ce ove u sestom opet biti preskocena a kako je krenulo to ce tako zakljucno sa 9 razredom.

  21
  8

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code