Opština Herceg Novi pomogla novskim volonterkama-humanitarkama da usele u nove prostorije

Opština Herceg Novi pomogla novskim volonterkama-humanitarkama da usele u nove prostorije

9
Podijeli

U zgradu Novljanke, iza  NVO Nova šansa, doselili su novski humanitarci volonteri. Dobili su novi prostor za rad, jer su nakon 3 i po godine morali da napuste prostoriju stare Robne kuće “Mješovitog” na glavnom gradskom trgu. Ona je u vlasništvu CKB banke, koja tu planira svoje prostorije.

Novski humanitarci su, u dogovoru sa rukovodstvom Opštine, dobili na korišćenje prostor od oko 70 m2, za koji će režije PKB-u ( kao izdavaocu prostora ) da podmiruje lokalna uprava.

Picerija i restoran

– Tu su 3 velike prostorije, djelimično sređene, pa ćemo narednih dana nastojati da obezbijedimo vodu i regulišemo sanitarni čvor. To je ono što nam fali. Zadovoljni smo prostorom, jer za razliku od stare robne kuće, koja nije bila uslovna, ovdje je suvo. Tamo nam se često dešavalo, da vjetar polupa stakla, kiša prodre u prostorije i ošteti doniranu robu, priča nam jedna od volonterki, Zorica Drakulić Vidaković.

Kako je kazala, stalnog radnog vremena neće biti, ali će svi koji žele da pomognu, pomoć moći da dostavljaju subotom, kako bi se ona već u nedjelju distribuirala:

– Volonterke su  angažovane na svojim poslovima, a budući da nemamo sredstava da uposlimo nekoga ko bi tu bio stalno, ovo je za sada jedini način. Sa druge strane, ne želimo da skladištimo robu i da se ona gomila, dok se mi organizujemo. Stoga smatramo da je ovo najbolje rješenje. Pomoć se može donositi subotom, mi ćemo je selektovati i već u nedjelju nositi gdje treba, priča Drakulić Vidaković.

Osim prostora u kom će se ostavljati hrana, obuća, odjeća ali i bijela tehnika i namještaj koji građani doniraju, nastojaće da dio prostorija osposobe za  kancelariju:

– S obzirom da smo manje više svi angažovani u istim organizacijama, gledaćemo da ovdje ujedno budu i prostorije Fondacije Iva Bijelić, kao i prostorije za Klub doborovoljnih davalaca krvi. Potrebni su nam stolovi i ostali namještaj, ali su nam iz lokalne uprave obećali pomoć prilikom opremanja, napominje naša sagovornica.

Ona je apelovala na sve ljude dobre volje da kao i do sada, koliko su u mogućnosti, pomognu socijalno ugroženim sugrađanima, te na taj način zajedno obezbijedimo svima jednake uslove za život.

9 Komentari

 1. Mješovito diglo kredi koji nije vratilo, CKB na osn toga uzeo zgradu. Pretpostavimo da je Mješovito planiralo da ne vrati kredit i da pusti zgradu niz vodu.

  17
 2. Svaka cast celnicima opstine kad su konacno Milanki Stijovic i Zorici Vidakovic dodjelili prostor za njihov mukotrpni humanitarni rad,jer ako iko u ovom gradu to zasluzuje onda su to njih dvije.Ovaj grad treba da se ponosi sa njma sa nasom hrabrom i ljubaznom postaricom Mikom i Zoricom Vidakovic.Zene humanisti zene ljudi.

  31
 3. Svaka čast Zorici i ekipi i bilo je vrijeme da im se da prostor,

  Zgrada RK Mješovito je zadužbina, a pojedine biznismene bi trebalo podsjetiti da se zadužbina NE može prodati, založiti- prokockati jer to nije njihovo ni ničije već nečije. Tako je CKB postala vlasnik,
  Nekad si sa guštom išao na trg na kafu a sad je sve kao u BIG BROTHER pod kamerama i sa obezbjeđenjem da se ne osjetiš siguran ni tu kafu popiti.

  22

Ostavite komentar

*

code