Opština Herceg Novi s 10 hiljada eura finansira turističke ambulante

Opština Herceg Novi s 10 hiljada eura finansira turističke ambulante

4
Podijeli

Rad turističkih ambulanti tokom ljeta, kada se broj stanovnika udvostruči pokazao se pravim potezom, jer je potreba za zdravstvenom zaštitom značajno povećana.

Zato je, u maniru dobrog domaćina, Opština Herceg Novi i ovog ljeta podržala rad turističkih ambulanti, sa 10 hiljada eura, navode iz lokalne uprave.

Picerija i restoran

Pored pojačanog rada turističke ambulante i dječijeg dispanzera u centralnoj zgradi Doma zdravlja na Toploj, od izuzetne važnosti je i rad zdravstvene stanice Bijela i ambulante Igalo.

Dom zdravlja dodatno angažuje zaposlene radi pružanja medicinskih usluga građanima i turistima, a njihov prekovremeni rad finansira lokalna uprava. Prema sporazumu između Opštine i Javne ustanove Dom zdravlja Herceg Novi, učešće lokalne uprave iznosi do 10.000 eura.

– Na ovaj način je i osigurana je bolja zdravstvena zaštita tokom sezone, reorganizacijom su rasterećeni izabrani doktori, ali je i osigurano da novac ode u prave ruke – zaslužnom medicinskom osoblju – navode iz loklane uprave.

Po osnovu sporazuma angažovani su, u skladu sa potrebama: četiri ljekara za djecu, jedanaest ljekara za odrasle, 23 medicinske sestre, kao i sedam zaposlenih na odjeljenju za hemodijalizu – do sada ukupno 45 medicinskih radnika.

Prema podacima Doma zdravlja, tokom jula obavljen je 1.141 pregled djece i odraslih i dato 398 naloga za intervencije, od čega najveći broj u glavnoj zgradi na Toploj. Intevencije su se najčešće osnosile na davanje infuzija i injekcija, inhalacije, obrade povreda.
Pružanje zdravstvene zaštite za turiste je na ovaj način organizovano do 1. septembra.

Zdravstvena jedinica u zgradi Doma zdravlja i Dječiji dispanzer rade svakog radnog dana, praznicima, subotom i nedeljom, od 07 do 21 sat.

Ambulanta u Igalu radi svakog radnog dana i subotom u periodu od 07 do 14 sati, a u Bijeloj svakog radnog dana od 07 do 21 sat i subotom od 07 do 14 sati.

4 Komentari

  1. Opstina je dala iz najbolje namjere..Ali moraju posao dovrsiti do kraja.To znaci ako budu trazili izvjestaj dje su I kome novci zavrsili kako se kaze zasluznom medicinskom kadru onda ok.I normalno provjeriti izvjestaj ..Turisticke ambulante same po sebi ostrvaruju profit..

  2. Pita li se opstana dje su te pare poslje sezone ??? Kad od zdravstvenih radnika niko nije dobio ni centa povisice od toga novca. To ce “gdin.” Božovic da utrosi na krečenje i kupovino kafe aparata možda jos koja klima dok ispijaju kafucu da im nije vruce u ove ljetnje dane.

    5
    2

Ostavite komentar

*

code