OPŠTINA HERCEG NOVI SUDSKI ISPLATILA PORODICU ACOVIĆ, ALI RAČUN NIJE BLOKIRAN

OPŠTINA HERCEG NOVI SUDSKI ISPLATILA PORODICU ACOVIĆ, ALI RAČUN NIJE BLOKIRAN

138
0
Podijeli

U prvostepenom sudskom postupku određeno je da Opština Herceg Novi plati 83 hiljade eura za zemljište koje je pripadalo porodici Acović, gdje je Omladinski park u Igalu, što je ona danas i uradila.

Uz zateznu kamatu i ostale troškove iznos bi mogao biti oko 100.000 eura. To je znatno manje od 350.000 eura, zbog kojih je, prema nekim informacijama, danas opštinski račun trebalo da bude blokiran.
– Sa sigurnošću tvrdim da je novac isplaćen po rješenju Suda o izvršenju, a da li je račun blokiran, zbog te cifre, tu informaciju nemam. Koliko sam upoznat, nije, jer je opština imala dovoljno sredstava da to izmiri – kazao je za Radio Jadran Nenad Đorđević iz opštinske službe za zastupanje.
Po istoj presudi, ali koja se vodi posebno, Vektra Boka ima obavezu da plati oko 3 miliona eura za veći dio zemljišta na kome se nalazi hotel “Igalo”. Postupak pred Višim sudom se vodi protiv „Vektra Boke” i Opštine Herceg Novi zbog zemljišta na kojem je izgrađen hotel „Igalo”od prošlog decembra. Pravnici tumače da ukoliko “Vektra Boka” ode u stečaj, Opština Herceg Novi bi u tom slučaju morala da plati tri miliona eura nasljednicima.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code