Početna Kultura Opština i TO Tivat podržali seriju “Dug moru”, po scenariju Stevana Koprivice

Opština i TO Tivat podržali seriju “Dug moru”, po scenariju Stevana Koprivice

4

Snimanje igrane televizijske serije od 12 epizoda „Dug moru“, na području Tivta i Boke, u produkciji Monte Royal Pictures iz Kotora, podržali su sa 20 hiljada eura Opština Tivat i Turistička organizacija tog grada.

Iz budžeta za promotivne aktivnosti lokalna uprava najmanje bokeške opštine opredijelila je 15 hiljada eura, a TO Tivat pet hiljada, saopšteno je iz lokalne uprave.

Režiser je Goran Gajić, producentska kuća „Monte Royal“ iz Beograda/Kotora, a scenarista Stevan Koprivica u saradnji sa Aleksandrom Radunovićem Popajem i Hajdanom Baletić.
Goran Gajić, među publikom regiona poznat je po filmu „Kako je propao rokenrol“ kao i veoma popularnim serijama „Vratiće se rode“ i “Oz”.

Serija je u žanru drame sa mitskim elementima, koja su ostala u predanjima do današnjeg dana na prostorima Luštice i Boke Kotorske. Kombinacija žanrova u pričanju tople ljudske priče o roditeljstvu i beskrajnoj ljubavi oca prema kćerci, sestre prema bratu, žrtve koje su oni spremni da podnesu, daju atraktivnost projektu i sasvim je u skladu sa svjetskim trendovima u vrhunskoj igranoj produkciji vodećih TV mreža i kanala: Netflix, HBO, Amazon.

Pored vrhunskog dramskog sadržaja serije i angažovanja eminentnih stvaralaca iz Crne Gore i regiona, opredjeljenje da se podrži snimanje ove serije proisteklo je najprije iz činjenice da su produkcija i autori serije odabrali za snimanje najatraktivnije lokacije Bokokotorskog zaliva, opštine Tivat, prelijepe i iznad svega nesvakidašnje ljepote Luštice, navode iz Opštine Tivat.
Izborom tih lokacija serija “Dug moru”, će nesumnjivo doprinijeti ne samo promociji turizma, već i promovisanju izuzetne pogodnosti i mogućnosti, prirodnih ljepota Tivta i Crne Gore, što će biti izazov i poziv stranim produkcijama da nađu svoje interese da snimaju u Crnoj Gori, smatraju u tivatskoj Opštini.

Ugovorom o sponzorstvu, produkcija se obavezala da lokacije i objekte iz Tivta i Boke u ovom serijalu predstavi na najbolji mogući način. U najavnim i odjavnim špicama biće emitovani najljepši kadrovi Tivta i Boke.

Produkcija će obezbijediti medijsku kampanju koja će pratiti snimanje serije na najljepšim lokacijama poluostrva Luštica, Tivta i Boke. Kampanja će biti realizovana u štampanim i elektronskim medijima, te putem društvenih mreža.

“Dug moru” je triler-drama od 12 epizoda trajanja po 45 minuta čije emitovanje je planirano tokom marta, aprila i na jesen sljedeće godine.

Produkcija je obavezna da snimi tri posebna reklamna spota Tivta i Boke. U spotovima će učestvovati glumci iz serije među kojima su neki od najboljih glumaca iz Crne Gore, Srbije i Hrvatske. Ove spotove će u promotivne svrhe koristiti Opština Tivat i TO Tivat.
Očekivanja su da će projekat izazvati veliko interesovanje gledalaca u regionu, a producenti vode pregovore sa vodećom svjetskom kompanijom Netflix o plasmanu serije na svjetsko tržište.

4 Komentari

 1. Za sada se serija snima po Rosama, opstina HN, a tu su i smjesteni svi protagonisti. Bas mi je drago sto se Tivat reklamira!?!
  Opstina HN? TO HN? Postojite li??!
  Nije valjda problem Stevan (scenarista, Novljanin), ocu reci politicki!??

  3
  3
  • Nema veze sa politikom. Profesionalni pisac radi za profesionalnu produkcijsku kucu iz Srbije i Kotora, a lokacije su Lustica i Tivat, a snima se i na Skveru, ima glumaca i iz Novog. Ovog mjeseca ce, bar tako kazu u Herceg festu gostovati predstava koju su radili Stevo i Stasa Koprivica Modro blago. Nije za ocekivati da TO Herceg Novi ima interesovanja za prezentaciju grada koja bi se emitovala u Evropi i SAD jer je njihova ciljna grupa Rusija
   Dakle,nikakva politika. Bokeski projekat, kao mnogi Koprivicini komadi do sada.

   4
   2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code