Početna Oko nas Tivat Opština i TO Tivat pomoćiće proslavu 7 decenija JK Delfin

Opština i TO Tivat pomoćiće proslavu 7 decenija JK Delfin

0

Opština Tivat, Turistička organizacijaTivat i Jedriličarski klub „Delfin“ potpisali su Memorandum o saradnji, kojim se definiše saradnja na realizaciji i promociji aktivnosti jedriličarskog kluba koji ove godine obilježava 70. rođendan.

Foto: JK Delfin

Lokalna uprava i TO Tivat prepoznale su značaj brojnih realizovani i planiranih aktivnosti ove sportske organizacije, koje su u saglasju sa strateškim ciljevima Opštine Tivat i Turističke organizacije Tivat i to u oblastima obrazovanja, sporta, rada sa djecom, očuvanja lokalne kulture i tradicije, razvoja sportskog i aktivnog turizma, promocije održivog razvoja, saopšteno je iz Opštine Tivat:

„Cilj saradnje je afirmacija već pomenutog, uključujući i pružanje podrške JK „Delfin“ u organizaciji Evropskog prvenstva za klasu Laser do 21 godine, koje će se održati od 9. do 16. juna i Europa Cup-a planiranog od 7. do 10. oktobra ove godine. „JK Delfin je čuvar višedecenijske tradicije jedrenja u Tivtu i neko ko na vrlo uspješan način popularizuje tradiciju ovog sporta. Isto tako ovaj klub uspio je Evropsko prvenstvo dovesti uTivat i time svoj grad postaviti u epicentar sportskog jedrenja na međunarodnom nivou, što Opština prepoznaje kao značajno i vrijedno svake podrške“ , rekla je sekretarka za društvene djelatnosti u Opštini Tivat, Borka Mršulja.

Opština Tivat će u skladu sa Odlukom o sufinansiranju programa rada sportskih organizacijaza 2021, finansirati rad kluba u iznosu od 39.000 eura. U ovaj iznos uračunati su i troškovi organizacije pomenutog Evropskog prvenstva. Takođe, Opština Tivat pružiće promotivnu podršku aktivnostima kluba, podržati realizaciju i drugih aktivnosti povodom „Delfinovog“ 70. rođendana.

Opština Tivat je 10.maja raspisala likovni konkurs na temu jedrenja „Zajedrimo zajedno“, u saradnji sa tivatskim osnovnim školama. Prepoznajući značaj aktivnosti „Delfina“ kada je riječ o pozicioniranju Tivta kao „zelene destinacije“ orjentisane ka sportskom i aktivnom turizmu, Turistička organizacija Tivat pružiće potrebnu podršku „Delfinu“ u godini njegovog jubileja.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code