Opština predala ključeve, vrtić na Savini od sjutra počinje sa radom

Opština predala ključeve, vrtić na Savini od sjutra počinje sa radom

8
Podijeli

prostorije-za-vrtic-u-sms-140916-1Adaptirane prostorije za vrtić u SMŠ Ivan Goran Kovačić predao je danas na korišćenje direktorici Javne prosvjetne ustanove “Naša radost”, Tanji Dulić, predsjednik Skupštine opštine Herceg novi, Andrija Radman. Od sjutra će oko 200 mališana koristiti 6 prostorija.

– Opština Herceg Novi sa zadovoljstvom danas predaje ključeve ovih prostorija vrtiću, iako u okolnostima kojima se ne možemo pohvaliti, jer je jedna predškolska ustanova ostala bez svojih prostorija. Našli smo rješenje, mada to nije u nadležnosti lokalne uprave. Bili smo dovoljno odgovorni i osigurali da vrtić na Savini dobije uslove za rad. U dogovoru sa školom „Ivan Goran Kovačić“ smo ovaj prostor adaptirali i pripremili za mališane prije ugovorenog roka –  kazao je Radman nakon primopredaje.

Picerija i restoran

Direktorica vrtića, Tanja Dulić zahvalila se lokalnoj upravi na obezbjeđivanju prostorija visokog kvaliteta i Srednjoj mješovitoj školi „Ivan Goran Kovačić“, koja je ustupila dio svoje zgrade za ovu namjenu.

– Zahvalni smo lokalnoj samoupravi što je vrlo brzo i na sasvim zadovoljavajući način riješila pitanje našeg boravka. Već sjutra će ovdje biti oko 200 polaznika. Ovo je zaista sjajno rješenje do konačnog, odnosno rješenja Ministarstva – izgradnje novog vrtića – rekla je Dulić koja je uputila zahvalnost i u ime zaposlenih i djece.

prostorije-za-vrtic-u-sms-140916-2Na oko 400 m² uređeno je šest prostorija i sanitarni čvor, što zadovoljava potrebe vrtića za boravak djece uzrasta od 3 do 6 godina. Ranije je zadužbina u Igalu pretvorena u jaslice savinske vaspitne jedinice.

Opština Herceg Novi je, u skladu sa zaključkom Skupštine opštine, za ovu aktivnost opredijelila 89 hiljada eura. Investicija će se dvostruko isplatiti, jer kada problem prostorija za rad vrtića bude trajno riješen, prostorije će ostati na upotrebu srednjoj školi.

– Zahvaljujući prije svega Opštini Herceg Novi, našli smo rješenja za prevazilaženje problema koje je vrtić imao. Drago mi je što su zadovoljni ovim prostorom. Želim im srećan početak i useljenje. Ovaj prostor je izvanredno uređen – kazao je direktor Srednje mješovite škole „Ivan Goran Kovačić“ –  Momir Dragićević.

On je istako da su zaključcima Skupštine opštine predviđena sredstva i za radove na ostatku zgrade srednje škole. Radi se o iznosu do 100 hiljada eura.

Kako je Radman dodao, u dogovoru se nastavlja sa radovima na sanaciji krova i uređenju prostorija. On je obećao da će srednjoškolski centar poslije dosta vremena moći da računa na potpuno uslovne prostorije za rad i pomoć Opštine.

 

8 Komentari

  1. Bravo. S obzirom na okolnosti odlicno, efikasno rjesenje…
    Samo, dje je predsjednica Opstine? Zasto nje nidje nema? Koja je uloga Izbora u svim problemima opstine? A, da, prijestonica kulture…

Ostavite komentar

*

code