Početna Ekonomija Opština Tivat oslobodila Adriatic Marinas plaćanja 5,6 miliona eura

Opština Tivat oslobodila Adriatic Marinas plaćanja 5,6 miliona eura

11

Predsjednik Opštine Tivat, dr Siniša Kusovac i izvršni direktor kompanije Adratic Marinas, Dejvid Margason potpisali su Ugovor o načinu ispunjenja dijela međusobnih obaveza po osnovu naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta i poravnanju međusobnih potraživanja u iznosu od 5,6 miliona eura, saopšteno je iz lokalne uprave Tivat.

Obaveza Opštine Tivat da prihvati ulaganja kompanije Adriatic Marinas u pripreme za komunalno opremanje, kao i u komunalno opremanje, uređena je Zakonom o planiranju prostora i izgradnji objekata i u saglasju je sa Ugovorom o kupoprodaji Remontnog zavoda “Sava Kovačević”. Potpisnici tog dokumenta su Vlada Crne Gore i Adriatic Marinas. Iznosi ulaganja utvrđeni su nalazom ovlašćenog sudskog vještaka, te na osnovu validne dokumentacije, navode iz lokalne uprave.

– Potpisivanje ugovora je logičan slijed poteza nakon usvajanja nalaza mješovite Radne grupe za rješavanje obaveza po osnovu komunalnih naknada i nalaza nezavisnih vještaka, te usvajanja u Skupštini opštine- navodi se u saopštenju.

Prethodno je Skupština opštine Tivat, 17. januara 2018. godine, usvojila Odluku o davanju saglasnosti na Predlog ugovora o načinu ispunjenja dijela međusobnih obaveza po osnovu naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta između Opštine Tivat i Adriatic Marinas d.o.o.

Na ime komunalija, Opština Tivat je od Adriatic Marinasa za osam godina naplatila 7.646.018,20 eura.

Iz tivatske opštine podsjećaju da je kompanija Adriatic Marinas koja realizuje projekat Porto Montenegro, uložila do sada u njegov razvoj 550 miliona eura neto, a najavljeno je još 100 miliona ulaganja u narednom periodu. Na projektu direktno ili indirektno radi između 800 i 1.200 ljudi.

– Planovi razvoja Porto Montenegra u narednoj deceniji otvaraju brojne mogućnosti za saradnju sa Opštinom Tivat na unaprjeđenju oblasti obrazovanja, kulture, sporta, zdravstvenog sistema, te stvaranju uslova da Tivat postane prestižna i poželjna nautička i turistička destinacija tokom cijele godine. Ovim projektom Tivat je jedini grad na svijetu koji ima Platinum marinu sa pet zvjezdica – navodi se na kraju saopštenja.

11 Komentari

 1. a vi biste da oni rade za vas i vaše lidere,da nije tako vama ne bi smetalo što oni rade i kako,ali važno je da vam smeta dps,a to znači opet mnogo.

  1
  7
  • Boga ti ajde ne lupaj da nekazem onu narodnu ajde ne s..i. Kojih 600 miliona ????? gradili su zgrade za prodaju na pjeni od mora i od tih istih para kako prodaju stanove oni grade dalje i prodaju. Porez ne placaju na nista sto se nosi na jahte od goriva pa do svih ostalih stvari koje se na jahtama konzumiraju. Radnici se deru od posla i sto jest jest imaju vece plate ako ih poredimo sa Rodom i ostalim derikozama ali za iste poslove koje im rade stranci ili su ih radili do prije nego su nase zaposlili plate su visestruko manje (i do 10 tak puta je usteda na nasem kvalifikovanom radniku). Gdje to ima da oni smiju da preprodaju vodu koju dobijaju od naseg vodovoda , struju koju dobijaju od nase Elektroprivrede i odvozenje smeca koje radi nase Komunalno svim stanovima i poslovnim prostorima u tom istom kompleksu. I punjenje njihovih kapaciteta je na nasim ledjima jel boze moj pa i mi bi parkirali jahtu na mjestu gdje mogu gorivo da dobijem za 30 centi (nema ni poreza ni prireza ni akcize za naftu koju tankaju). Ne treba na kraju krajeva ni komentarisat retardizam od tvog komentara ali ja zaboravih koliko retardne su DPSovce.

   17
   3
 2. Retardizam totalni , i jos sto je najgore DPSovce su ubjedili da je to u redu pa kad pricas sa nekim on to zivotom bi branio. Toliko ispiranje mozga nije niko uspjevao da radi kao sto to radi Vladar svojim DPSovcama.

  16
  4
 3. Ovo je sramotno, sramotnije ne može biti!

  Hoće li u buduće bilo ko morati platiti komunalije, ili će opština svima oprostiti, zato što su izgradili nešto u gradu i koriste usluge komunalnih službi?

  Bruka partijske hegemonije!

  27
  2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code