Početna Društvo Opštinske diplome i nagrade za 86 najuspješnijih hercegnovskih đaka

Opštinske diplome i nagrade za 86 najuspješnijih hercegnovskih đaka

10

Hercegnovske „Luče“ obasjale su danas Dvoranu Park, gdje im je opštinske diplome i prigodne poklone uručila sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo.

Diplome za školsku 2017-2018. godinu dobilo je 58 „lučonoša“: 32 učenika Srednje mješovite škole „Ivan Goran Kovačić“ – za odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta njih 10 i 22 za opšti odličan uspjeh, iz Osnovne škole „Dašo Pavičić“ 14 đaka i po četiri iz osnovnih škola „Ilija Kišić“, „Milan Vuković“ i „Orjenski bataljon“.

Picerija i restoran

Prigodni pokloni uručeni su i za 28 đaka koji su u naš grad donijeli nagrade sa različitih takmičenja u zemlji i šire.

– Mogli bismo reći da se cijela kultura ogleda u načinu učenja, ne samo u tome šta se uči, već i kako se uči tokom cijelog života. Upravo vi ste najbolji pokazatelj i potvrda da je znanje bitno i jedino što vam niko nikada ne može oduzeti. Živitno u smutnim vremenima, kada su mnoge vrijednosti urušene. Ipak, neka vas to ne plaši. Budite istrajni, stremite svojim ciljevima, učite, osvajajte nove svjetove. Ne zaboravite da, pored formalnog obrazovanja, radite na sebi, da budete ličnosti, jer jedino izgrađena ličnost je slobodna i može da preispituje stvarnost i svijet oko sebe – kazala je Zambelić Pištalo čestitajući učenicima koji su „najuspješniji među uspješnima“.

Ona se zahvalila učiteljima, nastavnicima i profesorima što su djeci dali nabolji dio sebe, i kazala da su uspjesi i rezultati učenika potvrda istrajnosti u radu „u vremenu kada je profesija prosvjetnog radnika nedovoljno vrednovana, kada često nisu dovoljno materijalno motivisani“.

Kako je kazala, misija i odgovornost prosvjetnih radnika je velika, jer oni su ti koji su značajnim dijelom oblikovali ove sjajne mlade ljude.

Sekretarka za kulturu i obrazovanje čestitala je i roditeljima, dijeleći radost zbog uspjeha njihove djece i ističući da su podrška u kući, ukazivanje na prave vrijednosti i ulaganje u obrazovanje presudni u razvoju mladog čovjeka.

– Hvala vam u ime Opštine Herceg Novi što stvarate uspješne, mlade ljude koji će sutra upravljati ovim gradom. Naša je obaveza da od Herceg Novog napravimo grad dostojan svakog njegovog žitelja – poručila je Zambelić Pištalo.

Na kraju je uputila poruku i svim učenicima, citirajući misao Viktora Igoa: „Znati, misliti, sanjati! To je sve!“

Dodjeli su prisustvovali direktori škola, profesori, nastavnici, roditelji, školski drugovi koji su ispunili foaje Dvorane Park i uputili aplauz podrške i čestitke svakome od nagrađenih učenika.

Spisak svih dobitnika opštinskih diploma i prigodnih nagrada za školsku 2017-2018. godinu možete pogledati i preuzeti linku.

10 Komentari

 1. Svake godine sve gore generacije koje provode vise vremena u kaficima oko skole nego u ucionicama a sve vise nagrada! Hiljade izostanaka u svakom odjeljenju, uzas! Ali to je valjda sustina reforme!

  4
  1
 2. Nekad nije bilo Luče,jer je vrlo teško procijeniti i ocjeniti rijetke talente kojima sve ide odlično,a toga je svijestan i svaki takav đak .Luče su uvedene radi takmičenja ,više radi nastavnika,nego đaka.Bolje bi bilo da se nastavnici posvete đeci kao nekad,da ih pamte po onome što su ih učili i naučili,da im znanje služi u životu,da cijene prave vrijednosti i da zbog toga uče još sve do starosti.

  12
  1
 3. Sve ovo sa Lucama je skandal (cast izuzecima koji su toliko rijetki da se nece ljutiti).
  Sticajem okolnosti sam dobro informisan i znam kako se te ocijene bestidno poklanjaju.Licno znam te neke Luconise i stid me je sta se radi po skolama i kako se obesmisljava ta nagrada.
  Sam koncept Luce je besmislen jer trazi nesto sto realno moze postici jedan djak u vise generacija pa onda skole vec od 6. razreda projektuju djake za Lucu .U nekim slucajevima ne moze se reci da se radi o poklanjanju ocijena nego bukvalno o kradji ocijena!
  Tek posebna prica je na eksternom testiranju za osnovnu skolu.Besomucno prepisivanje i pomoganje od strane nastsvnika da se nasminka jedna katastrofalna situacija u skolama gdje vecina djaka izlaze bukvalno nepismeni .
  I onda se neki cude sto su nam djaci na medjunarodnim PISA testiranjima medju najgorima u svijetu ….

  21
 4. Gradonacelnik i opstina su se bas potrudili sa prijemom i poklonima, da sledece godine i ko dobije “Lucu” nece imati ni zelju ni razlog da dolazi po opstinsku diplomu.

  5
  4
 5. Svaka cast pojedincima,djacima koji su za primjer vrijednim,talentovanim,ostroumnim,ali na zalost vise od pola njih tu Lucu nisu zasluzili.Uciteljica forsira do 6 razreda,ako pregrme 6 razred dalje se poklanjaju ocjene.Na kraju godine po automatizmu svaki nastavnik podize po bod dva ocjenu j u svakom odalenju mora biti po par Luca.Tako preko noci sa 4.5 poslaju 5.00.Ponavljam sve cestitke pravim Lucama.

  21

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code