Opštinske službe i preduzeća uređuju dvorišta novskih škola i vrtića

Opštinske službe i preduzeća uređuju dvorišta novskih škola i vrtića

6
Podijeli

Uređenjem dvorišta Osnovne škole „Ilija Kišić“ u Zelenici opštinske službe i preduzeća započele su akciju čišćenja dvorišta novskih škola i vrtića. Obavljeno je orezivanje stabala, košenja, okopavanje i farbanje.

Posao je realizovalo preduzeće „Komunalno-stambeno“, iz sektora održavanja zelenila i lokalnih puteva.  Oni će biti uključeni i u akcije koje slijede, u koordinaciji sa „Čistoćom“, Sekretarijatom za društevene djelatnosti i sport, Sekretarijatom za komunalne djelatnosti i ekologiju i Agencijom za izgradnju i razvoj grada.

Picerija i restoran

Prema planu, slijedi uređenje dvorišta Osnovne škole „Dašo Pavičić“ na Toploj, najavljuju iz lokalne uprave. Obavljen je već dogvor  sa direktorom i saradnicima ove škole oko toga šta je potrebno uraditi, objašnjava potpredsjednik Opštine Miloš Konjević, koji je jedan od inicijatora ovakve akcije.

Treba da bude pokošena okolina škole, sređene ograde, orezano zelenilo i zasađeno novo. Pored toga, mora se hitno naći rješenje problema sa protokom saobraćaja ulicom Put partizanskih majki i parkiranja u tom dijelu.

Potpredsjednik Konjević ističe da je veoma važno da Opština ima dobru komunikaciju i izlazi u susret prosvjetnim ustanovama, za dobrobit najmlađih Novljana. Ideja je da akcija realizuje po principu jedan mjesec-jedno dvorište, a sve u dogovoru sa upravama škola i vrtića. Nakon glavnih zgrada, na red će doći i područna odjeljenja.

Poziva i sve zainteresovane gradske privrednike, koji imaju želju i mogućnosti da na bilo koji način pomognu planirane radove, da se jave Agenciji za izgradnju i razvoj i eventualno dogovore detalje saradnje.

Konjević dodaje i da je u planu izgradnja igrališta kraj škole na Toploj. Dobijena je saglasnost škole, a namjera je da radovi počnu do kraja ove godine. To je posebno bitno imajući u vidu da jedno gusto naseljeno područje kao što je Topla nema niti jedno javno sportsko igralište. Za ovaj projekat zadužena je Agencija za izgradnju i razvoj, a sa više detalja javnost će biti upoznata u narednom periodu.

6 Komentari

 1. U vrtiću roditelji potpisuju ugovor u hodniku,roditeljski sastanak im ne pada na pamet da održe,niko ne pripremi roditelje na prvi susret sa problemima,uzimaju dijete kao paket za koji mole boga da sjutra ne dođe.Roditelji nijesu njihove struke,većinom su zaposleni u privatne firme i ne mogu da odsustvuju,muke muče da premuče,jer ako pisnu ,a dijete daju…..Ne može to da bude normalno za nekoga ko je stručan.A vi samo okolo metite i obavezno to u medije dajte.

  5
  3
 2. Da je reda i QMS-a mnogi diče kao mladi sa masterima svi bi znali što je čiji posao,a ovako svak se petlja u tuđi,a svoj ne dovata,veze s vezom niko nema.Odprije se znalo ko, što i kad čisti.
  A što se tiče škola i vrtića unutra,tu bi tek bilo rabote za odgovorne i nadređene,ako bi imali kad….

  3
  2
 3. E moj Novi, kako smo pali da sada trebamo biti srecni sa malo asphaltom i da se sredjuje malo oko nase skole, dje nam deca igraju! Pa ovo nije vijest, ne treba ovo postavljati na sajt, nego treba da je ovo normalno, kao po svijetu!

  9
  3
 4. To je trebalo, kad se vec radi, da do sad bude zavrseno. Skola pocela a oni se sad sjetili da sredjuju oko skole. Nisam protiv akcije, samo smatram da se malo okasnilo sa njom. Bice da nisu mogli raditi po rozopecini u avgustu.

  15
  2

Ostavite komentar

*

code