Opštinski čelnici u Portonovom: Građani Novog, Boke i Crne Gore prvi za...

Opštinski čelnici u Portonovom: Građani Novog, Boke i Crne Gore prvi za posao

17
Podijeli

Portonovi će biti otvoren za veliki broj novih radnih mjesta i prioritet u zapošljavanju imaće građani Herceg Novog, Boke i Crne Gore. U ovom trenutku nema problema u realizaciji projekta, a o svemu što bi u narednom periodu predstavljalo izazov investitor će dogovoriti i sarađivati sa Opštinom Herceg Novi. To je nakon posjete delegacije Opštine budućem rizortu u Kumboru, kazao predsjednik Opštine, Stevan Katić.

Delegacija je obišla gradilište i prodajni centar i razgovarala sa izvršnim direktorom kompanije Azmont Investments, Rašadom Alijevim i pomoćnikom izvršnog direktora za operacije, Stevanom Milićem.

Picerija i restoran

Opštinsko rukvodstvo je tokom obilaska informisano o dinamici izvođenja radova i planovima na samom projektu.
Izvršni direktor kompanije Azmont Investments, Rašad Alijev, istakao je zadovoljstvo zbog posjete i naglasio da postoje brojni modaliteti za saradnju.

– Stipendijski program kojim podržavamo školovanje mladih iz Boke u oblasti turizma i menadžmenta jedan je od primjera moguće saradnje i podrške Opštini Herceg Novi. Vjerujemo da je već naredna školska godina prilika da veći broj studenata bude dio generacije koji će mijenjati imidž Crne Gore, a za to je podrška i pomoć opštine kao i drugih subjekata više nego dobrodošla, napomenuo je Alijev.

Zamjenik izvršnog direktora za operacije, Stevan Milić, delegaciju je upoznao sa detaljima ovog kompleksnog projekta, a posebnu pažnju trenutno privlače Marina i rezidencijalni dio Donje naselje.
Ono što izdvaja Portonovi i ono što je njegova okosnica jeste potpuno nova i najmodernija marina za mega jahte.

Infrastruktura najboljeg kvaliteta garantuje bezbjednost i sigurnost koje će Portonovi obezbjeđivati jahtama i njihovim vlasnicima. Portonovi Marina će imati mogućnost za 238 veza za jahte i super jahte do 80m dužine. To će biti jedna od najbolje prirodno zaštićenih marina u regionu, koja pruža odličan pristup Jadranu i dalmatinskim ostrvima, čak i na samo dan jedrenja.

Glavni investitor Portonovi rizorta je kompanija Azmont Investments, jedan od vodećih investitora u Crnoj Gori. Sjedište kompanije je u Crnoj Gori, i to od 2012. godine kada je kompanija započela svoj rad ovdje. Za sada, Portonovi je glavni projekat kompanije, a dobro poznati investitor je otvoren za dalja ulaganja ne samo u Crnoj Gori, već i u drugim zemljama.

Portonovi, vrijedan 650 miliona eura, osmišljen je tako da našu zemlju postavi na svjetsku mapu i to kao sljedeću destinaciju za probirljive svjetske putnike, a gradi se na osamljenoj obali crnogorskog živopisnog Bokokotorskog zaliva. Portonovi rizort, povšine 26ha, će imati 275 nekretnina, od luksuznih, prostranih gradskih kuća i apartmana u srcu mediteranskog naselja, preko stilskih vila sa uređenim vrtovima, do otmenih apartmana u potkrovlju sa infinity bazenima sa pogledom na marinu.
Uz predsjednika Katića, obilasku gradilišta i sastanku sa menadžmentom kompanije prisustvovali su i potpredsjednici Opštine Herceg Novi Danijela Đurović i Miloš Konjević, kao i predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi Miloš Bigović, saopšteno je iz pr službe.

17 Komentari

 1. Ovako se isto govorilo i 2013 godine kad su dali prve oglase za zaposljavanje. Sto ne daju podatak koliko ih radi iz opstine HN danas? To kriju

  15
  2
 2. Bolje bi bilo da su obišli kolektor. Posebno Danijela koja je bila menadžer Opštine kada je započet kolektor. Na obilasku kolektora ne bi morali nositi šlemove već samo štipaljke za nos.

  38
  1
 3. Kakve veze ima Portonovi sa Herceg Novim,pa oni i šljunak i kamenje za nasipavanje bokobrana donose iz Pg.Sta u Portonovom ima iz Herceg Novog

  26
  6
 4. SVE VAMJE PG KRIVA DOK SE PITAO BG ONDA VAM JE SVE BILO IDEALNO ,UHVATITE SE RABOTE I NE LIJENCARITE PO CIO BOZJI DAN.SOCIJALIZAM IS FINISH.

  17
  22
 5. Samo vi obilazite pa promislite,jer da nije DPS -a PP vama bi tamo još bila kasarna,tako da zna se što tamo tražite.Mene bi bilo sramota .

  10
  22
 6. Samo da ne bude ko i do sad,izvodjac radova iz pg,upravljacki kadar iz pg,obezbjedjenje iz pg,cak i hrana za radnike stize iz pg,mislim da kad bi bila kakva brza saobracajnica i smjestaj bi bio u pg-ispada da smo mi iz herceg novog nizasta,pustite se price i ucinite nesto konkretno po ovom pitanju!

  53
  4

Ostavite komentar

*

code