Orlandić: Glasači koalicije SDP/URA u Herceg Novom podržali Socijaldemokrate

Orlandić: Glasači koalicije SDP/URA u Herceg Novom podržali Socijaldemokrate

3286
10
Podijeli

Nakon završenih lokalnih izbora u Herceg Novom, Socijaldemokrate Crne Gore konstantno rastu i ostvarili su odličan izborni rezultat. Zavrijedili su gotovo dva i po puta veću podršku građana Herceg Novog u odnosu na parlamentarne, navode iz SD-a.

–      To je samo pokazatelj ispravnosti politike koju vodimo, a koju sada spoznaje sve veći broj građanki i građana, ne samo Herceg Novog, nego i cijele Crne Gore – istakao je koordinator Socijaldemokrata za Primorje, Danilo Orlandić.

Picerija i restoran

Svima je jasno da su Socijaldemokrate bile u pravu kada su, vrlo pažljivo, saopštavale svoje viđenje političke situacije koja se u susret lokalnim izborima odvijala u tom, kako smo ga nazivali, opozicionim taboru, ističe Orlandić:

–      Između ostalog, u više navrata kazali smo da je glas za koaliciju Vazda – glas za njihove gazde – Demokrate, DF i SNP, dakle, one političke subjekte i ljude koji su konstantno uništavali Herceg Novi, samo u drugim dresovima.

Takođe smo isticali da je koaliciji Vazda – da nam DF bude gazda, pojedinačno, cenzus daleko i da pokušavaju sakriti istinu od građana Herceg Novog. Kada se glasovi koje su osvojili podijele na dva dijela, onda to ispada nešto malo više od po 300 glasova, a podsjetićemo da je za cenzus bio potreban 501 glas. Stoga je evidentno da su se glasači koji su nekad podržavali SDP i URU, u ovom slučaju odlučili da podrže Socijaldemokrate – tvrdi Orlandić.

U SD-u opažaju da je poslije Kolašina, Budve i Kotora jasno da se radi o koaliciji koja je prihvatila ulogu konstituenta lokalnih vlasti, spremnog da pogazi sva osnovna programska opredjeljenja.

„Socijaldemokrate će, sa druge strane, slijediti svoje programske odrednice, bez obzira da li ćemo biti u vlasti ili opoziciji, a izuzetan izborni rezultat i ubjedljiva pobjeda istinskih socijaldemokrata su dokaz ispravnosti naše dosljedne i stabilne politike i tračak nade za Herceg Novi” – zaključio je Orlandić.

10 Komentari

 1. Ovo je mali grad u njemu sve se zna!
  Znamo ko je glasao i kako za SD. I ko vam je dao glasove.
  A sad adio i ko zna kad i ko zna gdje do parlamentarnih novih izbora

  15
  4
 2. Jesu li tebi Orlandiću javili da su tvoji izgubili ove izbore? Kao koordinator za južne predjele trebalo bi da se zabrineš malo, jer su tvoji izgubili vlast i u Budvu, i u Kotor, a i sad u Herceg Novi. Znači skor ti je 0:3, što će reć da ne bi trebalo da pričaš puno…

  21
  6
 3. SD vama svaka cast ali vasa lista u Herceg Novome od 34 treba da je drugacija. Realno 16 njih treba maknuti sa nje. Glasao jesam za vas i opet cu ali molim vas pretresite listu. Nemojte kao neke stranke da zbog interesa pojedinaca ubacujete ih na listu a pitanje je i koliko su glasali za vas ti isti. Clanovi sa liste su morali da vam donesu jedan mandat da su samo njihove familije glasale za vas. Popravili se jeste ali to je nedovoljno.

  15
  14
 4. Svi grijesite… Samo pricate gluposti i svadjate narod. Pametnije je da se svi slozite i uradite nesto da valja za ovaj nas lijepi novi a ne ove ili one partije prozivati i opet stvarati nesto sto gradjani izgleda ne vide

  21
  2

Ostavite komentar

*

code