Početna Društvo Osam inspektora u kontroli naplate boravišne takse

Osam inspektora u kontroli naplate boravišne takse

8

U narednom periodu biće pojačana kontrola naplate boravišne takse, pa iz Uprave lokalnih javnih prihoda u Herceg Novom obavještavaju građane i pravna lica, koji pružaju usluge smještaja, da pripreme i obezbijede svu potrebnu dokumentaciju kako bi je prilikom kontrole pokazali inspektorima.

U lokalnoj upravi je stalno zaposleno osam inspektora koji će kontrolisati pravna i fizička lica u obračunu i naplati boravišne takse, posebno izdavaoce privatnog smještaja.

Poreski resor konstantan uvid i nadzor sprovodi prema podacima kojima raspolaže, u saradnji sa Turističkom organizacijom i drugim organima.

8 Komentari

 1. Kao prvo ove godine bi ttrebalo da malo prošetaju do Tople III ili Sušćepana-Tu se ubiraju ogromne pare od izdavanja kuća pogotovo onih koje imaju i svoje bazerne.Rusi masovno svoje nekretnine izdaju i krcati su tokom cjele sezone,sve verujem da plate boravišnu taksu ili porez na izdavanje.
  Na Toploj III imate kuće u kojima stižu svakih par dana nove grupe stranaca,ostaju po par dana pa novi.Garantujem da niko od njih nije prijavio da izdaje kao i da plaća porez.Samo obiđite ove destinacije oko 10 ukutro do 14 i uveče kada se brčkaju u bazenima.
  Sve pored mora što izdaje je redovno prijavljeno bar 98% jer znaju da će ih inspektori sigurno obići.Pozabavite se Vi malo ovima levo i desno od centra pa će te videti koji novac nelegalno a i ko sve boravi a da se ne zna u našem gradu.

 2. Ima lu zakona u ovom gradu da uvedu red na autobuskoj stanici ,od dilera se ne moze zivjet .svako ljeto sve gore.i kome u ovom gradu da se obratis za nelegalni prevoz putnika ,od divljih prevoznika taxisti ne mogu da zarade za porez ,a neda zive i hrane porodice.apel za pomoc.

  15
  1
 3. Citam da u Kolasinu samo hotel Bjanka redovno uplacuje boravisnu taxu. Pretpostavljam da su inspektori tamo sve ostale hotele, hotelcice i domace izdavaoce zestoko kaznili? I ovdje ce nelegalne kaznjavat a legalne i redovne uplatioce pohvalit?

  14
 4. Zasto se ne potrude da posete malo nelegalne zdavaoce, pa da njima napisu koju kaznu?
  U ovoj z3769emlji sve sto si nepravilniji bolje prolazis!

  17
  2
 5. Krenite od dilera, oni ce vas odvesti do onih koji ne prijavljuju goste i ne placaju nikome. Samo, pazite da se ne zamjerite bas onima koji bi trebalo da vode racuna o redu!

  29
  2
 6. Šta ćete sa onima koji izdavanju privatni smeštaj bez dozvole? Osećate se poniženo kad dodje inspektor kod vas iako imate sve legalno i onako strogo pregleda svaku sitnicu, a znate da svi oko vas izdavanju bez dozvole i boravišnih taksi.

  48
  2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code