Početna Ke Nova OSMI MEĐUNARODNI DJEČIJI KARNEVAL

OSMI MEĐUNARODNI DJEČIJI KARNEVAL

0

Podizanjem zastave karnevala na Sat kulu u Herceg Novom u četvrtak, 5. juna počeće Dječiji hercegnovski karneval i trajaće do nedjelje.

Mali Kapo Karnevala Matija Čeprnić podizanjem zastave tačno u 19 h označiće četvorodnevnu dječiju «vladavinu» u Herceg Novom. Ipak, kako su danas najavili organizatori, svečano otvaranje karnevala zakazano je u petak 6. juna u 20 časova na bazenu na Škveru. V.d. predsjednik opštine Milan Vajagić predaće ključeve Malom kapu Karnevala Matiji Čeprniću. Istog dana biće organizovan izbor Prniceze karnevala, u kojem će učestvovati 24 djevojčice.
U subotu će karnevalska povorka predvođena Kapom karnevala i Princezom, sa počasnim gostima Dragoljubom Đuričićem, i bubnjarskom kompanijom krenuti sa Trga Nikole Đurkovića u 18 časova. U povorci će učestvovati Karnevalske ptice – maskirane djevojke iz plesnog kluba Diano.
Prateći program planiran je ispred zgrade opštine uz sponzora «Ledo», nazvan «Ledeni ledo sat».
Međunarodni dječiji karneval, kako je kazao Milijan Mijović iz Omladiunskog centra Herceg Novi, okupiće 40 karnevalskih grupa iz Slovenije, BIH, Makedonije, a vjerovano i iz Hrvatske. Dolazak su otkazale neke grupe iz Srbije i BIH zbog situacije na poplavljenim područjima.
Za sve učesnike u nedjleju je planiran izlet po zalivu trajektom «Pomorskog saobraćaja».

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code