Osnovan Klub privrednika Herceg Novi: Zajedno u preporod Novoga

Osnovan Klub privrednika Herceg Novi: Zajedno u preporod Novoga

2891
0
Podijeli

Privrednici okupljeni oko Građanske liste za Herceg Novi – Mišo Škobalj osnovali su juče Klub privrednka Herceg Novi koji će, kako je rečeno, na osnivačkoj skupštini, imati zadatak da jača kapacitete i međusobnu saradnju novskih privrednika, navodi se u saopštenju.

– Već godinama, pa i decenijama su novski privrednici zanemareni od strane lokalnih vlasti, ostavljeni na marginama i prepušteni sami sebi. Lokalna valst uporno ignoriše uspješne privrednike Herceg Novog koji zapošljavaju desetine radnika, kazao je Nikola Radović, vlasnik „Baldo Company“.  On je ponovio da nijedan privrednik iz Herceg Novog ne učestvuje u realizaciji dva najveća projekta u hercegnovskoj opštini – izgradnji luksuznog kompleksa Portonovi u Kumboru i Lazareta u Meljinama.

Picerija i restoran

Projekti čija se vrijednost mjeri desetinama miliona eura, rekao je Radović, umjesto najbolje poslovne prilike za novske privrednike postali su izvor ogorčenosti zbog nepravde.

– Želimo da znamo, ali da zna i javnost ko je odgovoran zašto na tenderima novski privrednici nisu imali isti tretman kao drugi? Zašto, umjesto da radimo i zapošljavamo još već broj naših sugrađana, možemo samo da gledamo kako pred našim očima, u našem gradu, poslove dobijaju firme izvan Herceg Novog, iako mi imamo znanje, kapacitete, i želju da radimo, rekao je Radović.

Privrednici su zaključili da ih ovakvo stanje  nije obeshrabrilo, te da vjeruju da može i mora bolje i da su „spremni da se bore i pokažu kako se se to može ostvariti“.

Osnivači Kluba privrednika Herceg Novi su pozvali sve zainteresovane privrednike da im se priduruže, da „zbiju redove“ i krenu zajedničkim snagama u snažan preporod Herceg Novog.

Osnivačkoj skupštini su prisustvovali:

– D.O.O. Grbo MNM AZZURRO predstavnik Maksim Grbo

– D.O.O. Delta niskogradnja predstavnik Darko Šiljegović

– D.O.O. Baldo company predstavnik Nikola Radović

– D.O.O. NO-MI Herceg Novi predstavnik Zdravko Mišeljić

– Nemix d.o.o. predstavnik Nemanja Krivokapić

– O.D. Čerovic i drugi predstavnik Milan Čerović

– Area Investment d.o.o. predstavnik Milan Ivanišević

– Tazex d.o.o . predstavnik Željko Tafra

– Advokatska kancelarija Boris Bodiroga

– D.O.O. Gradnja invest Herceg Novi predstavnik Aleksandar Lakić

– Privatni preduzetnik Snežana Milović predstavnik Snežana Milović

Za predsednika udruženja jednoglasno je izabran Darko Šiljegović, a za potpredsjednika Zdravko Mišeljić. Pravni zastupnik udruženje je advokat Boris Bodiroga, stoji na kraju saopštenja.

Plaćeni izborni program

Nema komentara