Osnovan šahovski klub Herceg Novi 1949

Osnovan šahovski klub Herceg Novi 1949

3
Podijeli

Nakon dvije godine oformljen je šahovski klub Herceg Novi 1949. Osnivači ovog kluba su: Stevan Lepetić, Miomir Savić, Goran Tomić, Mašan Bubanja, Miloš Bubanja, Vukoman Cerović i Danilo Tomić.

Predsjednik kluba i Skupštine je  Stevan Lepetić, sekretar Miomir Savić, dok je trener kluba Goran Tomić.

Picerija i restoran

Ove godine ekipa počinje od najnižeg ranga takmičenja, iz Druge lige. Takmičiće se 9 ekipa: Bihor,  7 Oktobar, Herceg Novi 1949, Ibar, Plavsko Jezero,  Trebjesa , Mornar,  Komovi, Anpasan.

Liga će se igrati u dva vikenda, prvi vikend će biti od 3. do 5. novembra u Andrijevici, u hotelu Komovi, dok će se drugi vikend odigrati u periodu od 17. do 19. novembra, takođe u Andrijevici. Dvije najbolje ekipe će ići u viši rang. Novljani imaju iskusan tim i spoj mladih igrača.

Miloš Bubanja će drugi put učestvovati i na Belgrade Trophy , odnosno  31. Međunarodnom otvorenom prvenstvu Beograda.

3 Komentari

  1. A već devedesetih sam bio član kluba bez šahovske knjižice, i učestovao na prvenstvima CG sa kategorijom određenom “na riječ”.

    2
    1
  2. Kako je nekad bio jak hercegnovski sah zahvaljujuci pokojnom djordjiju konjevicu a bogami i mladim nadama koje su bile u samom vrhu jugoslovenskog saha.organizovan turnir mimoza svjetski turnir znao je okupiti preko 5000 gostiju i sahista… nikad vise nazalost entuzijazam je preminuo….

    15

Ostavite komentar

*

code