OSNOVAN TRIATLON SAVEZ CRNE GORE

OSNOVAN TRIATLON SAVEZ CRNE GORE

159
0
Podijeli

Nakon osnivanja prvog triatlon kluba u Tivtu prošle godine, prvih takmičenja u ovom sportu, kao i osnivanja dva nova kluba u Herceg Novom i Podgorici ispunjeni su zakonski uslovi za osnivanje nacionalnog saveza u ovom olimpijskom sportu. Tako je juče u Podgorici odžnana i osnivačka skupština Triatlon Saveza Crne Gore.

Pokretač i glavni promoter triatlona u Crnoj Gori, Kristijan Sindik, pozdravio je prisutne, a specijalni gost bio je član Upravnog odbora Triatlon Saveza Hrvatske, Ivan Pavić.
Za predsjednika Triatlon saveza na period od 4 godine izabran je Nebojša Grdinić, dok će funkciju sekretara obavljati Luka Čupić, aktuelni prvak Crne Gore u ovom sportu. Grdinić je najavio uspješan rad i razvoj ovog u svijetu sve modernijeg i popularnijeg olimpijskog sporta u Crnoj Gori.
Predstavljeni su i planovi aktivnosti za sljedeću godinu, kao i kalendar takmičenja u kojem se pored, već tradicionalnog, Bokeškog triatlona ističu novi projekti, kao triatlon na Plavnici na Skadarskom jezeru u junu i Crnogorske duatlon-triatlon lige koja će se osim kao do sad u Kalardovu kod Tivta održavati i u drugim gradovima.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code