Početna Društvo Osnovci i srednjoškolci Boke čistili divlje deponije na Orjenu

Osnovci i srednjoškolci Boke čistili divlje deponije na Orjenu

1

Na obroncima Orjena proteklih dana održane su dvije eko akcije za mlade u kojima su učestvovali osnovci i srednjoškolci Boke. Oni su se prijavili za učešće u želji da doprinesu očuvanju životne sredine kao i podizanju svijesti o potrebi čuvanja prirode, saopšteno je iz NVO Naša akcija iz Kotora. Akcije su organizovane u okviru projekta YOUTH DRIVE – Program za podizanje svijesti o pravilnom upravljanju otpadom i osnaživanje zakonodavaca za djelovanje.

Foto: NVO “Naša akcija”

Učesnici su imali priliku da se upoznaju sa planinom i novim terenom, dobiju kratku obuku o planini, zaštiti šuma i prirode. Nakon edukacije, organizovane su akcije čišćenja divljih deponija na više lokacija duž staza i puteva u tom predjelu.

Poslije terenskog dijela uslijedilo je prigodno druženje i uživanje u čarima planine i domaće hrane planinarskog doma “Za Vratlom” uz dodjelu školske opreme i majica svim učesnicima.

Foto: NVO “Naša akcija”

Projekt „YOUTH DRIVE – Program za podizanje svijesti o pravilnom upravljanju otpadom i osnaživanje zakonodavaca za djelovanje“ sprovodi se u okviru IPA programa prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora, koji finansira Evropska unija.

Projektni partneri su nevladine organizacije, Udruženje za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH iz Širokog Brijega, Bosna i Hercegovina kao nosilac projekta i NVO Naša akcija iz Kotora.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code