Osnovci iz Bijele slušali o štetnosti duvanskih proizvoda

Osnovci iz Bijele slušali o štetnosti duvanskih proizvoda

1
Podijeli

Aktivisti Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR) posjetili su OŠ „Orjenski bataljon” u Bijeloj, odnosno područne ustanove Baošići – Đenovići i Kamenari, što je dio njihovog djelovanja u osnovnim i srednjim školama u suzbijanju  konzumiranja duvanskih proizvoda.

Sa direktorkom, Jarmilom Radović, nastavnim osobljem i učenicima škole razgovarano je o problemima koje izaziva duvan u školskom uzrastu.

Picerija i restoran

Istovremeno je svim učenicima područnih ustanova Baošići – Đenovići i Kamenari, kao uspomen na posjetu aktivista CDPR-a, uručena donacija. Svako je dobio knjigu za školsku lektiru. Na ovaj način u CDPR-a uvijek koriste prigodne prilike da obiđu vaspitnoobrazovne ustanove i ukažu na svu štetnost konzumiranja duvanskih proizvoda na zdravlje mladih.

Pušenje i sve njegove negativne posljedice prvenstveno utiču na razvoj raznih vrsta kancera, kao i oboljenja srca i krvnih sudova. Stoga apeluju na sve da ne počinju nikada pušiti, a ukoliko su već pušači da ostave pušenje, ili bar pokušaju da se odviknu od konzumiranja duvanskih proizvoda, kako bi sačuvali ono najvažnije, a to je, svakako, zdravlje.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code