Osnovci iz Podgorice posjetili školski brod “Jadran”

Osnovci iz Podgorice posjetili školski brod “Jadran”

1780
1
Podijeli

Posada školskog broda “Jadran” ugostila je učenike OŠ “21. maj” iz Podgorice, kojima je povodom Dana nezavisnosti Crne Gore, Ministarstvo odrbane organizovalo krstarenje. Na brod su se u Tivtu ukrcala 62 đaka i pet profesora, na čelu sa direktorkom, Zdenkom Mišković.

Dobrodošlicu malim gostima iz Podgorice je na palubi broda poželio generalni direktor Direktorata za ljudske resurse u Ministarstvu odbrane, Mihailo Volkov. On je istakao da je Vojska Crne Gore, kao i sve vojske svijeta, jedan od stubova države, a da su joj osnovne misije da brani državu, njenu suverenost i teritoriju.

Picerija i restoran

– Želimo da vam približimo humanu i civilnu dimenziju vojske i približimo vojni poziv – kazao je Volkov. Povod za ovo druženje sa mornarima, pripadnicima Vojske Crne Gore, jeste datum po kojem njihova škola nosi ime, podsjetio je  Volkov. On je učenicima poručio da vole svoju zemlju, kao i da poštuju Dan nezavisnsoti, 21. maj i tekovine koje nosi.

Direktorka Mišković je istakla da je velika privilegija što su đaci škole na čijem je čelu izabrani za današnje druženje i krstarenje, jer je od izuzetnog značaja učiti i vaspitavati djecu u duhu patriotizma.

– Ovo je najbolji način kako podstaći vrijednosti koje ponekad zanemarujemo – voljeti Crnu Goru, voljeti svoju domovinu, voljeti svoju vojsku – kazala je Mišković.

Učenici OŠ “21. maj” su se sa pripadnicima Vojske Crne Gore, obilazeći Bokokotorski zaliv upoznali sa istorijom i misijom školskog broda “Jadran”. Ovo je jedna od aktivnosti kojima Ministarstvo odbrane nastoji da mladima približi vojni poziv.

1 komentar

  1. Bilo bi lijepo da i nasa djeca obidju brod Jadran i naprave mali izlet pred kraj godine, a ne da im nude izlet u Deltu pa na kraju otkazu zbog testiranja. Eto ste ih istestirali , sad im pruzite razonodu uz edukaciju u neposrednoj blizini. Vjerujem da bi to vjecno pamtili!

Ostavite komentar

*

code