Početna Društvo Osnovci organizovali humanitarnu akciju za pomoć psima u Azilu na Dizdarici

Osnovci organizovali humanitarnu akciju za pomoć psima u Azilu na Dizdarici

1

Učenici VII2 odjeljenja OŠ Milan Vuković i VI1 odjeljenja OŠ Dašo Pavičić odazvali su se molbi za pomoć volontera Azila za pse na Dizdarici i uz pomoć pet shopova Cane Gato i Luna uspjeli da obezbijede hranu, povoce, higijenska sredstva i ljekove za pse.

Molbu za pomoć volonteri su uputili posredstvom Fb grupe Beautiful animals, pa su đaci tim povodom organizovali drugu akciju ove godine.

Učenice Ivana Stanimirović i Maša Bošković kazale su da ih je na ovaj čin dodatno inspirisala ljubav prema životinjama:

„Kada smo u mogućnosti da pomognemo, zašto da to i ne učinimo. Podstaklo nas je i to, što znamo da trenutno vlada pandemija korona virusa, koja je otežala živote ljudi i funkcionisanje ustanova. Zbog toga smo odlučili da pomognemo naš azil, onoliko koliko možemo“, kazale su one.

Učenici su kupili, hranu, povoce, sredstva za higijenu i ljekove za pse.

Odjeljenska starješina, Branka Rađenović, objasnila je da su se o važnosti upoznavanja sa svim činiocima koji uzrokuju problem velikog broja napuštenih životinja, učenici informisali istražujući ovu temu kroz medije i razgovor sa volonterkom azila Bojanom Spasojević:

„Njoj smo uručili poklone. Dobru namjeru učenika, popustima na poklone, pomogli su Pet shop Cane Gato i Luna. Upkos svim teškoćama ove školske godine, uspjeli smo organizovati dvije humanitarne akcije. Nadamo se da će ih ubuduće biti više i da će se njihovoj grupi pridružiti još članova, koji imaju iste ili slične ciljeve. Ne okrećimo glavu, pronađimo rješenja za probleme“, poručila je Rađenović.

Učenici VII 2 odjeljenje OŠ Milan Vuković koji su učestvovali u akciji su: Vjera Bulajić, Luka Dubanek, Daša Bajčetić, Aleksa Samardžić, Ivana Stanimirović, Maša Bošković, Matija Popova, Jelena Mandić, Andrej Perović, Ivan Trojanović, Duško Tomašević, Luka Živanić, Pavle Jačeglav, Hristina Grbo, Marija Tešić, Vladan Gardašević, Aleksandra Vučković i Vasilisa Đorđević.

Učenice VI1 odjeljenja OŠ Dašo Pavičić koje su se pridružile drugarima su: Ksenija Rađenović i Sofija Grković.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code