Osnovci sa Tople i iz Bijele u humanoj misiji za drugaricu Ivu

Osnovci sa Tople i iz Bijele u humanoj misiji za drugaricu Ivu

5448
3
Podijeli

Pomoć Ivi oš Dašo Pavičić 2Učenici VII 1 i VII 2 razreda OŠ “Dašo Pavičić” sa Tople, podijeljeni u dvije grupe, kod Parka nezavisnosti i na Trgu Nikole Đurkovića, prikupljali su jutros pomoć za oboljelu drugaricu Ivu. Prodavali su: školjke, ukrase, suvenire, likovne radove, magazine, služili sokove. Nije bilo ograničenja koliko će ko da da novca. Mnogi su prilazili i po nekoliko puta donirajući sredstva za Ivin odlazak u Bolonju.

Dječaci, Aleksej, Krsto, Pavle, Igor, Miloš, Vasilije, Dunja, Jovana na štandu u parku i Tamara, Katarina, Dorija, Aleksandra, Nađa, Jovana, kao i ostali iz ova dva odjeljenja, u glas kažu: “Možemo i hoćemo da pomognemo našoj Ivi. Hoćemo opet da se s njom igramo i družimo!“Pomoć Ivi oš Dašo Pavičić 3Prethodno su mališani posjećivali i stanove, pa su za samo dva dana sakupili 2.162 eura, koje su danas uplaćene na račun Ivinog oca.

Picerija i restoran

Pomoć Ivi oš Dašo Pavičić 1U humanoj misiji protekla dva dana bili su i osnovci škole “Orjenski bataljon” iz Bijele, koji su uspjeli da prikupe 1070,65 eura, koje su takođe danas uplaćene na račun Ivinog oca.

Koordinatorka, Nataša Bulajić Prostran za Radio Jadran kaže da su djeca maksimalno posvećena ovoj akciji, te da s nestrpljenjem očekuju popodnevno druženje na plažnom baru “People’s” na Toploj, gdje će se takođe prikupljati novac. Žurka će potrajati do 20 h, pa Bulajićka apeluje na sve koji su u mogućnosti da dođu i da uz druženje učine mali, ali velik korak ka izlječenju naše sugrađanke Ive.

pomoć Ivi
Foto: Nataša Bulajić Prostran

Podsjetićemo, humanitarnu akciju, u četvrtak 16. juna, organizuje i igraonica Al Posto Giusto, koja poziva sve male drugare na slatku radionicu “Palačinkarnica”.

– Molimo Vas da dođete u što večem broju, jer svojim učešćem i dobrom voljom dajete doprinos u liječenju naše drugarice Ive Bijelić. Sav prihod će biti uplaćen za Ivino liječenje. Čekamo Vas – poručuju organizatori.

Cijena ulaznice je 3 eura, ali svaka donacija preko te sume je dobrodošla. Termini za radionicu su od 17 do 20 časova, a telefon za zakazivanje termina je 068278722.

U akciju se uključio i hercegnovski planinar, Saša Shaga Kulinović, koji će po uzoru na slične akcije u regionu, pretrčati 80 km, pri čemu će svi koji žele moći da “otkupe” kilometar dionice za 5 eura. On sa trkom kreće u petak u 17 h sa Škvera, a trčaće zalivom Boke do Tivta, okrenuće se na Pinama, zatim nazad ka Lepetanima, preći će trajekt na Kamenarima i vratiti se nazad do Herceg Novog. “Otkupljivanje” kilometara počeće već popodne na žurci u People’s-u, a biće nastavljeno sjutra i preksjutra na glavnom gradskom trgu.

3 Komentari

 1. BRAVO ZA SVE HUMANITARCE!Dokazali su da i ako imaju malo godina znaju šta treba raditi, u njima kucaju velika srca.Svi imamo jednu želju da Iva ozdravi.
  0  0
 2. u cetvrtak od 8:30-11 bice organizovano sakupljanje u krugu OS Ilija Kisic u Zelenici dok djeca budu uzimala svjedocanstva, tako da zainteresovani mogu poslati po djeci novac za pomoc
  0  0
 3. Ipak ima nade za ovo drustvo. Suze mi idu od srece kad vidim ovu VELIKU djecu. Iva da nam ozdravi brzo, a odraslima poruka da nesto nauce od nasih vrijednih humanitaraca!
  0  0

Ostavite komentar

*

code