OSNOVCI SA TOPLE ĆE KONAČNO IMATI BEZBJEDAN PUT DO ŠKOLE

OSNOVCI SA TOPLE ĆE KONAČNO IMATI BEZBJEDAN PUT DO ŠKOLE

171
0
Podijeli

Potpisivanjem ugovora između opštine Herceg Novi i nikšićkog preduzeća Temko d.o.o. od danas su stvoreni uslovi za početak rekonstrukcije dijela puta oko Osnovne škole “Dašo Pavičić” na Toploj, koja bi trebalo da bude završena do kraja aprila.

“Temko” je među 4 ponuđača na tenderu izabran kao najbolji, radovi su procjenjeni na 50.000 eura, a njihova prihvaćena ponuda iznosi 48.164.06 eura.
Ovaj posao bio je najavljen i planiran da se završi do kraja zimskog raspusta, ali kako su iz lokalne samouprave pojasnili, to nije učinjeno jer se radi o većoj investiciji, koja je zahtjevala raspisivanje tendera za naboljeg izvođača.
Planovi predviđaju i rekonstrukciju parkinga, ali to se u okviru ovih radova neće izvoditi, već će se najveći problem odvođenja otpadnih voda regulisati na drugačiji i povoljniji način.
Stepenište koje od Tople vodi ka školi tokom rekonstrukcije puta biće obnovljeno jer je u izuzetno ruiniranom stanju.
Jedan od predloga je da se postojeće ploče, od kojih je veliki broj veoma oštećen, zamijene novim ili da se stepenište betonira posebnom vrstom betona koja je kvalitetna. Plan je da radovi budu završeni do 20. aprila.
Školu pohađa 1.200 učenika i tokom kišnih dana, bilo je naprosto nemoguće prići zbog velikih količina atmosferskih voda, što već duži period izaziva negodovanje roditelja.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code