Početna Društvo Osnovci sa Tople pokrenuli akciju za pomoć drugarici Maši Berat

Osnovci sa Tople pokrenuli akciju za pomoć drugarici Maši Berat

7

Trinaestogodišnjoj Novljanki, Maši Berat, učenici VIa OŠ Dašo Pavičić na Toploj, koja boluje od cerebralne paralize, neophopdna je finansijska pomoć kako bi njena porodica što prije obezbijedila sredstva za operaciju, najavljenu za mart sljedeće godine.

Stoga je društvo iz njenog odjeljenja pokrenulo akciju prikupljanja novca, kojeg je za sada moguće uplatiti na žiro račun, dok će narednih dana to biti moguće i putem kutija za novac, koje Mašino društvo planira da postavi na nekoliko lokacija u gradu.

Prema riječima Mašine drugarice iz odjeljenja, Maje Bulajić, Maša od rođenja boluje od cerebralne paralize, imala je do sada nekoliko uspješnih operacija, zbog kojih se sada kreće uz pomoć hodalice i roditelja. Trećom operacijom, kako vjeruju njeni doktori, bila bi korak bliže ka cilju – da pobijedi dijagnozu:

“Maša je divna osoba i svi je u razredu izuzetno volimo ijako smo pažljivi prema njoj. Trudimo se da joj u svemu pomažemo koliko možemo. Ističem da je odličan đak i skoro sve predmete pohađa isto kao i mi. Zato želimo da ovom akcijom zainteresujemo što više ljudi koji su u prilici da pomognu, kako bi što prije prikupili novac da bi Maša mogla ponovo da se operiše”, kaže Maja.

Operacija će se najvjerovatnije raditi u Ćupriji, gdje dolaze doktori iz Rusije, u martu sljedeće godine, mada detalji još nijesu precizirani. Maši je za operaciju, posebne putne troškove i rehabilitaciju neophodno 10 hiljada eura.

Mašini drugovi iz odjeljenja mole sve koji su u mogućnosti i žele da pomognu, da novac uplate na žiro račun: 535-0100200051828-70, na ime Marija Berat.

7 Komentari

  1. Nadam se da ce ispred svake skole biti kutija da roditelji koji dolaze po djecu ostave bar nesto il hi po djeci poslali!Isto tako pred vece prodavnice tj dje je veca cirkulacija ljudi

    13
  2. Kutije u skoli i u gradu su pun pogodak. Realno svi smo lijeni otici do banke i uplatiti. Ovako ce svi u prolazu bar euro ubaciti pa je i to jedan euro blize cilju. Dok se djeca ne organizuju mi odrasli se nazalost nećemo sjetiti. Bravo djeco! Vi ste na dobrom putu da postanete dobri ljudi.

    14

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code