Početna Oko nas Kotor Osnovci u Kotoru učili o značaju ponti, podvodnom svijetu i ribolovu, ekologiji...

Osnovci u Kotoru učili o značaju ponti, podvodnom svijetu i ribolovu, ekologiji mora

1

Multimedijalno predavanje za mlade uzrasta od 12 godina pod nazivom „Upoznaj tajni svijet bokeljskih ponti i fotografiši ga!“ održano je  u  Kulturnom centru „Nikola Đurković“, povodom proslave 21. novembra Dana opštine Kotor, sapošteno je iz ove Javne ustanove

Predavanje sa temom „Otpad na plažama i u moru“ održala je biološkinja Instituta za biologiju mora, Ines Peraš. O vrstama ribe, mamcima i opremi za ribanje s ponte i kako se pripremiti za ribolov mladima je pričao koordinator u Turističkoj organizaciji Kotora i ribar, Ivan Gvido Krivokapić. Umjesto arhitektice Maje Krušić i etnološkinje Jelene Vidović iz Uprave za zaštitu kulturne baštine prezentaciju sa temom „Neprekidna veza mora i obale – ponte kao viševjekovni način života stanovništva“ izlagala je bibliotekarka savjetnica, Jasmina Bajo.

Na predavanju su bili učenici Osnovne škole “Njegoš” i Osnovne škole “Ivo Visin” sa Prčanja sa nastavnicama. Moderator je bila rukovoditeljka Gradske biblioteke i čitaonice, Marija Starčević.

Na predavanju je otvoren i nagradni konkurs za najbolju fotografiju sa motivima ponti, za mlade uzrasta od 12 do 16 godina. Fotografija mora biti originalna i da nije ranije objavljivana. Uz fotografiju potrebno je obavezno poslati ime i prezime, ime škole, razred i broj telefona.

Fotografije slati na mail biblioteke: biblioteka.ko@gmail.com do 5. decembra.

1 komentar

  1. Jesu li im pricali o onaj ponti-mandracu-pristanistu, koje su dali Carinama na 99 godina, na koju ne mozes, jer ga cuvaju security,da udjes kad zelis, a ni pomislit da pristanes barkim ili stavis peskir!

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code