Početna Društvo Osnovna škola Ilija Kišić u Zelenici slavi 56 godina rada

Osnovna škola Ilija Kišić u Zelenici slavi 56 godina rada

1

Nizom aktivnosti ovih dana Osnovna škola Ilija Kišić u Zelenici obilježava 56 godina postojanja. Škola broji 390 učenika i 33 nastavnika i asistenta u nastavi.

Centralna manifestacija biće upriličena u četvrtak, 13. februara u 12 h, u školskom holu. Priredbi će prethoditi polaganje cvijeća ispred biste Ilije Kišića, kao i na mjestu njegove pogibije. Cvijeće će biti položeno palim borcima i u Luci Zelenika, a prosvjetni radnici obići će i vječne kuće kolega koji više nijesu živi, kazala je Radiju Jadran direktorica ove obrazovne ustanove, Snežana Mirković.

„Priredba je koncipirana kao promocija talenata i nadarene djece, s obzirom da je jedna naša učenica dobitnica nagrade iz Fonda za talente Ministarstva prosvjete. Trajaće oko 45 minuta nakon čega ćemo upriličiti koktel. Školski list Zvono je u štampi i trebalo bi da stigne sjutra. Ove godine imao je temu Grad i ja, sa mnogo zanimljivih tekstova i razgovora. Obogaćen je i nekim novim sadržajima“, kazala je Mirković.

Koncept obilježavanja Dana škole je izmijenjen i inoviran, te odstupa od klasične jednodnevne priredbe i slobodnog dana za učenike i nastavni kadar:

„Ministarstvo prosvjete odavno želi da afirmiše mlade talente, nadarenu djecu i zdrave stilove života i htjela sam da to povežemo, jer je to dobre i kvalitetno za našu djecu. Osim toga, sve to radimo u školi i zašto da se ne vidi“, navela je ona.

Proslava je počela juče šahovskim turnirom – prvim opštinskim turnirom u pojedinačnom školskom takmičenju. Gostovao je četvorostruki šampion Crne Gore i svjetski prvak u šahu za osobe sa oštećenim vidom, koji je odigrao simultanku sa učesnicima, kojima su dodijeljene diplome i zahvalnice.

U fiskulturnoj sali danas je upriličena smotra sportova, radi pormocije zdravih stilova života:

„To je i slogan naše današnje manifestacije, a u Sali će licencirani treneri predstaviti sport i zdrave stilove života – tu su treneri fudbala, košarke, odbojke, karatea i boksa. Učenici će imati mogućnost da ih pitaju sve u vezi sa sportom i zdravim stilovima života i da se upoznaju sa osnovnim pravilima tih sportova“, pojasnila je ona.

Tokom sjutrašnjeg dana biće organizovana radionica za primjenu asistivnih tehnologija u nastavi za djecu sa posebnim obrazovnim potrebama, a na radionici učestvuju i gošće iz OŠ Jugoslavija iz Bara. Biće izrađena memo tabla koja će služiti kasnije za rad u integrisanim odjeljenima.

Ono što je kako je istakla posebno čini srećnom i ponosnom su kolege sa kojima radi na obrazovanju i usmjeravanju djece. O rezultatima učenika svjedoči i nagrada iz Fonda za talente učenici Vanji Terzić, pa Mirković vjeruje da će ona biti vjetar u leđa i motivacija ostalim učenicima.

Kad je riječ o inoviranju školskog objekta, započeto je dosta radova, a svakodnevno se radi na unaprijeđenju uslova u školi. Počelo je renoviranje biblioteke i povećanje knjižnog fonda, renovirano je nekoliko učionica uz nova učila, nabavljeni su novi lap topovi.Uslijediće i uređenje školskog dvorišta.

Mirković se osvrnula i na „problem“ koji je kod dijela roditelja izazvalo postavljanje automata u holu škole, koji između ostalog nudi i kafu, zbog čega su neki roditelji negodovali. Na Savjetu roditelja je, kako je navela, o tome razgovarano i donijeta je odluka da automat ostane u holu škole, ali da se onemogući funkcija „izdavanja“ kafeinskih napitaka, već samo mlijeka, čaja, bijele kafe.

1 komentar

  1. Trobojka na unuteašbjoj ogradi zida škole.
    Danima stoji taj “mural” i dočekao je danškole.
    Toliko o uoravi škole,o onima koji treba da obrazuju našu đecu.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code