Početna Društvo Osnovno državno tužilaštvo: Ne treba širiti paniku, nema pedofila

Osnovno državno tužilaštvo: Ne treba širiti paniku, nema pedofila

18

Povodom objava na društvenim mrežama putem kojih se građanima skreće pažnja na pojavu pedofila u Herceg Novom, radi sprječavanja širenja panike ili nesigurnosti kod građana, Osnovno državno tužilaštvo u Herceg Novom obavještava da takve objave nijesu istinite.

– Osnovno državno tužilaštvo u Herceg Novom utvrdilo je da ne postoji osnov sumnje da je lice na koje se odnose objave na društvenim mrežama izvršilo bilo koje krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti. Takođe, postupajući po anonimnim prijavama protiv istog lica, koje se odnose na njegovu navodnu kriminalnu prošlost, provjerom je utvrđeno da ovo lice nije nikada osuđivano niti se protiv njega vodi krivični postupak – navodi u kratkom saopštenju koje je Radiju Jadran dostavio državni tužilac, Nikola Samardžić.

Podsjetimo da je na Facebook-om posljednjih dana kruže uznemiravajuće informacije da je u Herceg Novom, oko osnovnih škola, najviše OŠ Milan Vuković i groblja na Savini, primijećena muška osoba, koja skida garderobu i pokušava da ostvari nasilan tjelesni kontakt sa učenicama.

Radiju Jadran su u policiji potvrdili da je podnijeto je nekoliko prijava sa kojima je upoznato i Osnovno državno tužilaštvo u Herceg Novom. Međutim, za sada još nema prijava o konkretnom „napadu“ ili bilo kojem drugom neprimjerenom činu odnosno obavljanju neprimjerenih polnih radnji. Ipak, sužbenici Centra bezbjednosti u Herceg Novom su oko škola pojačali policijske patrole.

18 Komentari

 1. Istina je da je u gradu ludak koji uznemirava djecu, cak ga je jedna majka detaljno opisala, pa cak i izgled maske njegovog telefona. Ne dozvolite da se desi nesto , zar nije i previse sto se skida pred mlololetnom djecim i prica vulgarnosti. Sta treba da napastvuje neko djete pa da se onda reaguje? Dje mi zivimo…

 2. Oprostite mi na neukosti, moze li mi neko objasniti kako se zovu ljudi koji imaju neobicne sklonosti prema djeci, oni koji imaju sex sa maloljetnom djecom od recimo.13,14,15….godina? Ovde ocigledno svi gradjani lazu ili im se ovaj lik samo.prividja. Ovaj iz Tuzilastva sigurno govori istinu, samo jos da objasni gradjanima zasto su pustili covjeka koji je policiji priznao da je imao sex sa djevojcicom od 14 god.

 3. A sto placamo komunalce? Da voze sluzbene automobile i prave saobracajne prekrsaje?Konkretno upravljanje vozila i razgovaranje mobilnim telefonom,preticanje na punu liniju…Kad se djeca vracaju iz skole nek stoje,mislim sede u autu, na kriticnim tackama i rijesen problem do kraja skolske godine

 4. E. A policija bi trebala i da najuri one roditelje koji se parkiraju po trotoaru i ugrožavaju pjesake iznad skole na Savini, osnovne. Naprave saobraćajni kolaps svakog dana u više navrata. Rijetka su djeca koja idu pjesice. Taj što se skida ne mora biti pedofil, već egzibicionista,a to su dva različita poremećaja.

  8
  9
 5. A niko od nadleznih nece ni regovati dok se neko zlo ne dogodi… A onda ce biti kasno… I ovo sto radi covjek skidanje garderobe i pokusaji nasilnog kontakta sa ucenicama moze biti tretirano kao kriminalna radnja… Privesti ga i neka ga psihijatri pregledaju da li je za medju ljude ili ne… Da ga ne bi neko od roditelja lincovao, a onda ce bruka na policiju pasti…

  33
  1
 6. opasno je kada se narod sam organizuje, onda nastaje bjezanija.Bolje je policiji da vise radi i da ga oni prvo uhvate,jer narod nece imati milosti !

  26
 7. Djecje ustanove treba bolje nadgledati .
  Mnogo je. vrsnjackog nasilja.I mnogo cega
  o cemu se ne govori.
  Sad i pedofil.
  Dje ima dima ima i vatre.
  Bezbjdnost prije svega.

  33
 8. Evo ostadosmo jos zbunjeniji……dali je teorija zavjere pa neko ,,opanjava”nevinoga covjeka ili se covjek stvarno nedolicno ponasa ali jos nije napravio krivicno djelo?

  20
  1
 9. Znači anonimci u pravom smislu te riječi podnijeli krivične prijave.
  Čudo jedno šta se radi po državi pa svi ćute, a kad treba udarit po nekom jadu, onda i kusi i repati navale.
  Dobra stvar je tužilaštvo odmah reagovalo, a za nauk prije objave ovakvih vijesti pitati prvo nadležne.

  19
  10

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code